DSP Denizli İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı Sevgi Kıyak’la basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Masum Türker, Türkiye’nin faşist bir yönetim anlayışına doğru gittiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl dizisine yönelik sözlerini eleştiren Türker, "Başbakan’dan başlayarak televizyon dizileriyle uğraşılmasını sanata, fikir özgürlüğüne ve eleştiri hakkına bir saldırı olarak nitelendiriyoruz. Kaldı ki bir AKP’li milletvekilinin bütün televizyon dizilerinin kontrol altına alınması için verdiği kanun teklifi Türkiye’de yavaş yavaş özgürlüklerin kısıtlandığı bir sürece girdiğimizi, tek adam yönetimine doğru, faşist bir yönetim anlayışına doğru gittiğimizi gösteriyor. Bu bir dizi, belgesel değil. Yarın birisi çıkıp Kanuni Sultan Süleyman’ın boğdurduğu kardeşlerini, çocuklarını da gündeme getirebilir. Padişahların yalnız fetihle, yalnız devlet yönetimiyle değil kendi kardeşlerini öldürterek, çocuklarını öldürterek de yaşadıklarını çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’a, Kanuni'ye sahip çıktığı kadar Hz.Muhammed’e de sahip çıkmasını öneren Türker, "Hz.Muhammed için yapılan yanlış nitelendirmelerde dünyada ses çıkarmayan tek Müslüman ülke Türkiye’dir. Obama, BM toplantısında, 'Türkiye soğukkanlı davrandı' diye tebrik etti. Aslında bu bir tebrik değil, İslamiyet’e karşı yapılacak mücadelelerde Müslümanlığı referans almış bir Başbakan'ın sessizliğinin tescil edilmesidir. Başbakan’ın bir diziyle bir belgeseli birbirinden ayırması gerekir. Başbakan bu kadar ilgiliyse o zaman Osmanlı padişahlarını mezarlarından çıkarıp sorsun, 'Her birinizin hareminde niye bu kadar kadın var?' diye. Buradaki bir hikaye. Ne kadar olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz" dedi.

'TÜM DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILSIN'

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuna da değinen Türker, "Önce bir soru sormak lazım: Bu BDP’li milletvekilleri orada gezerken emniyet güçleri de herhalde izliyordu. Bu teröristler ellerini kollarını sallaya sallaya, engelle karşılaşmadan nasıl gelmişler? Önce hükümetin bunu yanıtlaması gerekir. Dokunulmazlıklarda ayrıcalık yapmak doğru değildir. Bizim parti olarak görüşümüz tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. Bu konu Başbakan’ın hesapsız ölçüsüz çıkışlarından bu noktaya geldi" diye konuştu.

Türker, Büyükşehir Yasası’nı da eleştirdi ve yasayla halk iradesinin dikkate alınmadığını söyleyerek, yasanın eyalet sistemine gidişin habercisi olduğunu belirtti.



ONB (İÖ/CK)