Ramazan ayı nedeniyle Türk turizminin başkenti Antalya başta olmak üzere Ege ve Akdeniz sahillerinde iç turizm hareketliliğindeki durağanlık, otel fiyatlarının da düşmesine neden oldu. Yurtdışı turizm açısından yüksek sezonun yaşandığı sahil kentlerindeki 5 yıldızlı otellerde, özellikle yerli tatilcilere ağırlık verenlerde ciddi fiyat indirimlerine gidildi. Akdeniz ve Ege sahillerindeki 5 yıldızlı tesislerde 50 liradan başlayan fiyatlarla tatil yapmak mümkün.

Ramazan nedeniyle özellikle Türk turistlere yönelik hizmet veren otellerde talep azlığı nedeniyle indirimlerin sözkonusu olduğunu kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, genel anlamda bakıldığında ise yüksek sezon olması nedeniyle birçok otelde doluluğun zaten mevcut olduğunu, oruç tutan tatilciler için de gereken iftar ve sahur gibi hizmetlerin sunulduğunu dile getirdi.

Ramazan nedeniyle tesislerde yüzde 25'i bulan indirimler yaşandığını belirten Odeon Tours İç Pazar Müdürü Akın Akar Aksu, fiyat avantajlarına misafirlerin ilgi gösterdiğini ve bu dönemi bilen ve takip eden kitlenin özellikle fiyat sorduğunu açıkladı.

DURAĞANLIK BEKLENİYORDU

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Ramazan nedeniyle yurtiçi turizm hareketliliğinde yaşanacak durağanlığın beklenilen bir durum olduğunu söyledi. Ancak Ramazan nedeniyle otellerde Türk tatilciler için iftardan sahuruna kadar gerekli tüm hizmetlerinde planlandığını açıklayan Çorabatır, Ramazan Bayramı ve sonrasındaki dönem ile bu açığın kapacağını da kaydetti.

TÜRKLERE YABANCIDAN DAHA UYGUN FİYAT

Ramazan ayı nedeniyle yurtiçi turizm hareketliliğinde ciddi oranda düşüş beklediklerini ifade eden AKTOB Başkan Yardımcısı Cenk Bayaz ise üniversite sınavlarının üçe bölünmesi ve SBS gibi sınavların yaza denk gelmesi nedeniyle okullar kapandıktan sonraki durgun geçen dönemin Ramazan ayında da iç turizm açısından süreceğini söyledi. Bayaz, Türk tatilciler için uygulanan indirimler ile bugünkü şartlarda yabancı turiste uygulanan fiyattan daha uygun fiyata tatil yapma şansı sunulduğunu da söyledi.

YÜZDE 20'YE YAKIN İNDİRİM

Ramazan nedeniyle tesislerde yüzde 25'i bulan indirimler yaşandığını belirten Odeon Tours İç Pazar Müdürü Akın Akar Aksu, fiyat avantajlarına tatilcilerin ilgi gösterdiğini ve bu dönemi bilen ve takip eden kitlenin özellikle fiyat sorduğunu açıkladı. Ramazan ayının bu yıl da yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle, geçen yıl olduğu gibi yoğun ilgi görmesini beklediklerini anlatan Aksu, "Buna ek olarak tesislerimizde, oruç tutan misafirlerimize yönelik, her yıl olduğu gibi sahur ve iftar yemekleri, akşam Ramazan eğlenceleri ve geceleri de havuzların açık tutulması gibi imkanlar sağlanıyor" dedi.

Ramazan ayında tatili seçen Türklerin en çok tercih ettiği destinasyonların başında Antalya'nın geldiğini belirten Aksu, Antalya'yı Bodrum, Marmaris ve Kıbrıs'ın takip ettiğini dile getirdi.