Bursa Türk Ocağı Başkanı Prof.Dr. Selçuk Kırlı, Türk Ocağı’nın temel amaçları arasında Türk ismi, Türklük kavramı, Türk milletinin niteliklerinin araştırılması, geliştirilmesi ve çağın yeni şartlarına bağlı olarak yeni sentezlere gidilmesinin yer aldığını söyledi.

Yeni Anayasa çalışmalarında Türk ismi ve Türklük kavramının dışlanmasına karşı olduklarını anlatan Prof.Dr. Kırlı, bu nedenle 'Anayasa’da Türk ismi ve Türklük Kavramı’nın kaldırılmasına Karşıyız' başlıklı bir imza kampanyası açtıklarını ve kampanya için sadece 1 aylık süre içerisinde 2 noktada imza standı için izin alabildiklerini belirtti.

Buna rağmen imza kampanyalarının büyük ilgi gördüğünü belirten Prof.Dr. Selçuk Kırlı, bu süreçte görev alan başta kadın kolları olmak üzere tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Toplanan imzaları Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa, TBMM Meclis Başkanlığı’na, Meclis Dilekçe Komisyonu’na, AKP, CHP ve MHP Grup Başkanlıklarına gönderdiklerini belirten Prof.Dr.Kırlı, "Takdir yüce meclisimizin ve ülkeyi yönetenlerindir" diye konuştu.

Prof.Dr. Kırlı, 12 Eylül gibi 'darbe travmasını' hala yaşayan toplumda imza kampanyası yürütmenin zorluğuna atıfta bulunurken "İnsanlarımızın ad ve imzasını vermekte zorlandığı bir ortamda düzenlediğimiz imza kampanyası, Bursalılarca büyük ilgi görmüştür" dedi.

Türk Ocaklarının Osmanlı'nın toprak kaybetmeye başladığı bir dönemde 1912 yılında dönemin bilim insanları ve aydınları tarafından kurulduğunu anımsatan Prof.Dr. Selçuk Kırlı,  Milli Mücadele döneminde ve genç Cumhuriyet’in inşası döneminde aktif görevler üstlendiğini ve günümüzde de kuruluş ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüğünü ekledi.



NG(FK/İD)