Yokuş, Kayseri'de yaptığı açıklamada memur ve emeklilerine yapılması beklenen zamla ilgili yasa tasarısının gecikmesini eleştirdi. Yokuş, başta HSYK olmak üzere, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden dizayn edildiğini anlatırken şöyle dedi:

"Memurlarla ilgili düzenlemeye bir türlü sıra gelmedi. İstediği zaman TBMM’den jet hızıyla yasalar çıkaran, hatta hızını alamayıp peş peşe onlarca KHK’yı bir gecede yürürlüğe koyan hükümet, memurların haklarını iade etme konusunda hiç de acele etmemektedir. Geçen 18 ay boyunca onlarca yasal düzenleme TBMM’de kabul edildi. Bazı yasalar 2 kere görüşülüp yürürlüğe konuldu. Şike yasası; 7 ay içinde 2 defa değişiklikler yapılarak yürürlüğe girmesi sağlandı. Milletvekili maaşları da yüzde 60 oranında artırıldığında Cumhurbaşkanı iade etti, tekrar görüşülüp yüzde 45’e indirilerek yürürlüğe konuldu. Asker kaçaklarına bedelli askerlik ve parası olanları askerlikten muaf sayan yasa alelacele kanunlaştırıldı. MİT yasası TBMM’den belki de rekor bir hızla kanunlaştırıldı ve tabiri caizse aynı gün ışık hızıyla Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak ve Resmi Gazete’de yayımlanarak tarihe geçti."

Hükümetin memur ve emeklileri için aynı gayreti gösterilmediğini ileri süren Yokuş, "Memurların yanı sıra 1 milyon 800 bin memur emeklisi, 60 bin köy korucusu, 300 bin dul ve yetim aylığı alan vatandaş, 280 bin muhtar aynı zamanda yaklaşık 50 bine yakın terör mağduru ve şehit yakını da aynı insafsızlığa maruz kaldı. Dar gelirli insanlardan oluşan ve toplumun dörtte birini kapsayan 5 milyon insanın yaklaşık 80 gündür hak ettikleri zammı alamamaları ve önümüzdeki iki-üç ay daha alamayacak olmaları oldukça insafsız ve ibretlik bir tablodur. Başbakan’ın her zaman ifade ettiği gibi madem ki ‘Devlet, Millet için var’ o zaman Devlet de vatandaşına karşı sorumluluklarını yerine getirmediği zaman bedelini ödemeli, geciken her ayın farkını vermelidir" diye konuştu.



DÖ(OE/İD)