WTA'nın Avrupa'nın en iyi turizm değerlerinin seçileceği Europe Travel Awards 2012 için Türkiye 29 dalda çeşitli kuruluş, oteller ve destinasyon bazında aday gösterildti. Avrupa'da 35 ülkeden adayların yer aldığı organizasyonda yaklaşık 1.7 milyon tatilci oy kullandı.

İstanbul'un birçok dalda aday gösterilmesine rağmen hiç ödül alamadığı organizasyonda, İzmir Avrupa'nın lider kruvaziyer destinasyonu seçildi. İzmir'in ödülü WTA Başkanı Graham Cooke tarafından İzmir Kruvaziyer Limanı Temsilcisi Mine Güneş ve Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Çalışkan'a verildi. 'Avrupa'nın Önde Gelen Turist Kurulu' ödülü ise Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verildi.

MARDAN PALACE AVRUPA'NIN EN LÜKSÜ SEÇİLDİ

Daha önce 'Dünyanın En Lüks Oteli' seçilen Antalya Kundu'daki Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmaliov'un 1.5 milyar dolara yaptırdığı Mardan Palace Hotel, üç ödül birden aldı. Mardan Palace Otel'e 'Avrupa'nın En Lüks Oteli', 'Avrupa'nın Lider Kral Dairesi' ve 'Avrupa'nın Lider SPA&Resort' ödülleri verildi. Mardan Palace'ın ödüllerini ise Genel Müdür Cumhur Özen ile Satış ve Pazarlama Direktörü Rufat Garibov aldı.

Kundu sahilinde dünya starlarının katıldığı Mardan Palace'da bulunan ve Avrupa'nın lideri seçilen, özel havuzlu 600'er metrekarelik Antalya Royal Suite kral dairesi 2 yatak odası, özel banyo, giyinme odası ve jakuziden oluşuyor. Banyo ve jakuzideki armatürler altın kaplama. Dairede dev LCD TV'den piyanoya kadar lüks ve ihtişamda sınır tanınmıyor.

BELEK ÖDÜLLERİ TOPLADI

Yine Belek'te bulunan Adam&Eve Hotels ise 'Avrupa'nın En İyi Çift Oteli' ve 'Avrupa'nın En İyi Dizayn Oteli' kategorilerinde iki ödül birden aldı.

Törende Antalya Belek'te bulunan Concorde De Luxe Resort, 'Avrupa'nın Lider Herşey Dahil Resort' ödülü aldı.

Belek'te hizmet veren Cornelia De Luxe Resort 'Avrupa'nın Lider Golf Resort' ödülü, Cornelia Diamond Golf Resort & Spa ise 'Avrupa'nın Lider Luxury Resort' ödülü almayı başardı.

Türkiye'den DE&HA Turizm 'Avrupa'nın Lider Teşvik Edici Tur Operatörü', Antalya Kemer'den Kemer Resort Hotel 'Avrupa'nın En İyi Aile Oteli', Angel's Peninsula 'Avrupa'nın En Yeni Lüks Oteli' ve Hotel Les Ottomans ise 'Avrupa'nın önde gelen suit' ödülünü aldı.



MÇ(HA/COŞ)