Turizm gazetecisi Fehmi Köfteoğlu ile turizm profesyoneli Yusuf Hacısüleyman'ın moderatörlüğünde 30 Kasım'da gerçekleştirilecek kongrede, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra, yerli ve yabancı tur operatörü şirketlerin üst düzey yöneticileri, bankacılar ve turizm profesyonelleri katılacak.

AKTOB Başkanı ve Resort Dergisi İmtiyaz Sahibi Sururi Çorabatır'ın açılış konuşmasıyla başlayacak kongrenin açılış oturumunda Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuşacak.

Kongrenin sabahki bölümünde, Schauinsland Üst Yöneticisi (CEO) Gerald Kassner, 'Avrupa Seyahat Pazarı ve Aktörlerin Durumu', Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, 'Turizm- Banka İişkileri ve Finans', Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydın, 'Turizm ve İstatistik', Rixos Grubu Başkanı Fettah Tamince, 'Turizm Yatırımlarının Durumu ve Geleceği', Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, 'İletişim- Bilişim Alanındaki Gelişmelerin Seyahat Endüstrisine Yansımaları', GTI/Kayı Grubu Başkanı Talha Görgülü 'Tur Operatörlüğünün Durumu ve Geleceği' konulu bildiri sunacak.

Kongrenin öğleden sonraki bölümünde ise eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, 'Dünden Yarına Seyahat Endüstrisi', İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Kerem Alkin, 'Dünya Ekonomisindeki Gelişmelerin Turizme Etkisi', Fest Travel Genel Müdürü Faruk Pekin, 'Kültür Turizmi' konularını ele alacak.

Kongrenin son oturumunda, 'Otel Değerlendirme Siteleri Şans mı Tehdit mi' konusunun tartışılacağı panel gerçekleştirilecek. Panelde, Limak Hotels Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu ile Diana Travel ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Burak Tonbul görüşlerini açıklayacak.


BT(SU/AK)