8 Haziran’da Ukrayna- Polonya ortaklığı ile başlayacak olan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın turizmi etkileyeceği yönündeki endişeleri Marmaris’li turizmciler giderdi. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Muğla turizmini etkilemesini beklemediklerini söyledi. Muğlalı turizmciler olarak eğlence, deniz, kum ve güneş üzerine satış yaptıklarını anlatan Özbozdağ şunları kaydetti:

"Farklı bir turizm yaptığımız için gelen turist sayısında düşüş olmayacaktır. Her yıl 'turizmde düşüş olacak mı' şeklinde sektör çalışanlarımızı endişelendirici haberler yapılıyor. Kimse endişe etmesin. Her yıl bu haberler, gelen turist sayısı ile çürütülmüştür. Evimize gelen misafirlerimize hizmetimizi en iyi yaptığımız sürece kazanacağımıza inanıyorum."

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz de, Ocak başında erken rezervasyon sistemi ile satışlar yaptıklarını dile getirdi. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarının 'yüksek sezon' olarak nitelendirildiğini kaydeden Açıkgöz, "Üç ay içinde üç ve üstü yıldıza sahip, her şey dahil sistemi çalışan konaklama tesisleri dolu. Üç yıldız ve altı olan tesislerde rezervasyon azalması yaşanır. Bu azalma da turizmciyi ekonomik olarak olumsuz etkilemez" diye konuştu.

Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi Genel Müdürü Şükrü Tugay da, acentelerin gemi ile seyahat edecek turistlere önceden peşin satış yaptığını, bu çerçevede gemi ile gelecek yolcu sayısında bir düşüş beklenmediğini belirtti.



AG(İÖ/COŞ)