Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde kurulu TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nin Körfez'in hemen her yerinden görülen bacalarından saat 14.50'den itibaren alışılmışın dışında siyah duman yükseldi ve 'alevlenme' oldu. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken TÜPRAŞ'ta alarm verildi ve işçilerin bir bölümü kapı önüne çıkarıldı. Bu ani gelişme üzerine TÜPRAŞ çevresindeki sayıları 50'nin üzerinde bulunan LPG ve akaryakıt dolum ve depolama tesislerinde de alarma geçildi.

TÜPRAŞ'tan yapılan açıklamada, olayın enerji kesintisi sonucu ünitelerin emniyetli bir şekilde duruşa geçirilmesinden kaynaklandığı belirtildi. Açıklama şöyle:

"Bugün saat 14.50’de İzmit Rafinerimizde yaşanan elektrik kesintisi sonucu, ünitelerimizdeki emniyetli duruş nedeniyle meşalelerde dumanlanma artışı olmuştur. Elektrik kesintisi sonucunda üretim operasyonumuz ve sistemlerimizin emniyetle durdurulması çalışmaları devam etmektedir. Tesisimizde bulunan rafineri çalışanları dışındaki kişiler emniyet standartlarımız gereği tesis dışına çıkartılmıştır. Ürün taleplerinin karşılanmasında herhangi bir aksama bulunmamaktadır."