Sivas-Ankara çevre yolu üzerinde bulunan Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri içindeki idari bölüm ve altyapı takımlarının kaldığı binanın mutfak bölümünde dün saat 20.00 sıralarında patlama oldu. Mutfak bölümündeki sanayi tipi tüpteki sızıntıdan kaynaklandığı sanılan patlamada binada büyük hasar oluştu. Patlamada üst kattaki oyun salonunda bulunan ve sırtına isabet eden tuğlalar nedeniyle hafif yaralanan A2 takım oyuncularından Batınay Ak, kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tedavi ardından taburcu edildi. 
Binanın mutfak ve lobi bölümü ile üst katlarda bulunan, baskın odası, oyun salonu ve bazı odalarına zarar veren patlama büyük çapta hasara neden oldu. Mutfak bölümündeki bir kiriş ile duvar, kapı ve pencereler ile yemek salonu içerisinde bulunan masa sandalye ve mutfak eşyaları da dışarı fırladı. Binanın bir bölümü harabeye dönerken, sabah saatlerinden itibaren Sivas Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürdü.

Sivasspor'un tesislerden sorumlu As Başkanı Mehmet Ali Topal ve kulüp çalışanları da binada incelemede bulundu. Asbaşkan Mehmet Ali Topal, "Bize, tesislerde patlama olduğu bildirildi. Koşarak geldik. Büyük bir hasar var gördüğünüz gibi. Tüpten kaynaklı olduğu söyleniyor. Allah'a şükür büyük bir yaralanma yok. Dua ediyoruz ki bir can kaybı yok" dedi.

"ŞOK YAŞADIK"
Sivasspor'un A2 takımı Antrenörü Hakkı Hocaoğlu, saat 18.30 sıralarında takım oyuncuları ile birlikte mutfak bölümünde yemeklerini yediklerini ve ardından herkesin odalarına çekildiğini söyledi. Kendisinin de odada oturduğu sırada büyük bir patlama olduğunu belirten Hocaoğlu, şöyle dedi:

"Akşam yemeğinden sonra yukarı çıktık. Çocuklar oyun salonunda oyun falan oynuyordu. Saat 20.00 sıralarında patlama meydan geldi. Panik halinde çocukları tahliye etme adına salona doğru koşu yaptık. Hepsini terasa çıkardık. Ondan sonra itfaiye geldi. Bizi, aşağı indirdi. Bir arkadaşımızda ufak- tefek sıyrıklar vardı. Onunda gerekli tetkikleri yapıldı. Ucuz atlatılmış bir olay olarak hatırda kalır, Allah daha büyüğünü yaşatmaz inşallah." 

OYUNCULARA İZİN VERİLDİ
Patlamanın etkisi ile büyük bir şok yaşayan A2 takım oyuncuları, geceyi Bolu Gerede'de kampta bulunan Sivasspor A takımının kullandığı ve olayın yaşandığı binadan ayrı olan diğer binada geçirdi. Sabah saatlerinde patlama yaşanan binayı gören oyuncuların şoku atlatamadığı gözlendi. Binanın kullanılamayacak halde olması nedeniyle futbolculara 1 hafta izin verilerek memleketlerine gönderildi. Olay sırasında sırtından yaralanan ve tedavi sonrası taburcu edilen Batınay Ak, "Olayı hafif yaralanarak atlatan Batınay Ak, "Yemekten çıktık odalarımıza geçtikten sonra arkadaşlarımız 'Oyun oynayalım' dedi. Oyun salonuna geçtik. 6-7 kişiydik. Ben camın karşısındaydım cam patladı,  sonra arkamdaki kolon patladı. Duman vardı göz gözü görmüyordu. 2'nci kata indik. Sonra itfaiye yardımı ile aşağı indik" dedi.

Futbolculardan Hakan Ekinci ise, "Ben odadayım patlama esnasında. Yemekten 1,5 saat sonraydı, istirahata çekilmiştik.  Bir anda ses geldi, deprem şeklinde sarsıldı bina. Herkes panik içindeydi, ben bağırışları duydum. Bomba atılmış gibi bir durum vardı ortada. Birinci kata inemiyorduk, dumanlar geliyordu 1'inci kattan. 2'inci katta mahsur kaldık. Ondan sonra 2'nci katın balkonun açıp orda beklemeye başladık. Sonra itfaiyenin merdiveniyle aşağıya indirdiler bizi" dedi. Murat Türk ise, "Oyun salonunda iskambil kağıdı ile oynuyorduk. Bir patlama oldu sonra ki patlamada duvarlar üstümüze geldi. Camlar patladı, 'Ne oluyor?' dedik. Korktuk" diye konuştu. 
PARÇALAR METRELERCE SAVRULDU

Patlamanın yaşandığı bölümde binanın pencere kasaları ve kırılan cam parçalarının yaklaşık 100 metre öteye savrulduğu görüldü. Mutfak bölümünde 9 sanayi tipi, 3 de normal mutfak tüpü bulunduğu belirtilirken, bunların patlamamış olması faciayı önledi. Patlamanın sanayi tüplerinden mutfağın ocak bölümüne giden borulardaki bir sızıntıdan kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayda yangın oluşmamasının patlamanın gaz sıkışması sonucu yaşandığını izlenimi verdiği belirtildi. Patlamanın futbolcuların yemek yediği ve lobi bölümü ve dış kısmında gezinti yaptığı saatlere denk gelmemesi büyük bir faciayı önledi. Hasar gören lobi bölümündeki görevlinin de şans eseri o esnada dışarda çimleri sulaması nedeni ile yara almadan kurtulduğu belirlendi. Tesislerdeki incelemenin tamamlanmasının ardından enkazın kaldırılacağı ve hasar gören bölümlerin onarıma alınacağı belirtildi.


HY,GC(EA/İD)