İzmir'de yaşayan Ayten Kıymaz ve eşi Taner Kıymaz, yaz tatili için yaklaşık bir hafta önce Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'ndeki İnli Tepe Mahallesi 7044 Sokak numara 97'de bulunan evlerine geldi. Çift bugün erken saatlerde uyanıp kahvaltılarını yaptı. Taner Kıymaz, daha sonra sigara içmek istedi. Saat 08.30 sıralarında Kıymaz, salonda oturup gazete okurken iddiaya göre, kibriti yaktığı anda, evde büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sesini duyanlar jandarma ve sağlık ekipleriyle itfaiyeye haber verdi.

İtfaiye, harabeye dönen evdeki küçük çaplı yangını söndürürken, sağlık görevlileri de vücutlarının birçok yerinde yanıklar oluşan çifti ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. İlk incelemede, çiftin yaralanmasına neden olan patlamaya tüp gaz kaçağının neden olduğu belirlendi.

Patlamayı duyduğu anda komşuları için yardıma koşan Kamil Bilik, "Sessiz sedasız, çok iyi insanlardı. Her yıl, Turgutreis'e bir aylık tatil için gelirlerdi. Taner Kıymaz çok sigara içiyordu. Evde gaz sızıntısı varmış. Hiç fark etmemişler. Sigarasını yakmak istediği zaman, kibriti ateşlediği anda, patlama olmuş. Ben de patlamayı duyar duymaz, hemen yardıma koştum. Böyle harabeye dönen evden sağ çıkmaları büyük mucize" dedi.



SŞ(AÖ/CK)