Tunceli'de önceki gün PKK'lıların bombalı araçla düzenlediği ve 6 askerin şehit olduğu saldırıda hayatını kaybeden 7 çocuk annesi Fadime Acar için Tunceli Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene saldırıda yaralanan Acar'ın eşi Ali Acar da tedavi gördüğü Elazığ'dan sağlık ekipleri eşliğinde ambulansla geldi. Sedyede taşınan Acar, eşini son kez gördükten sonra ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Cemevindeki törene Tunceli Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, eşi Nilay Yılmaz ile yaklaşık 1000 kişi katıldı. Cemevi dedesinin kıldırdığı cenaze namazının ardından Acar'ın annesi 76 yaşındaki Anik Yüksel ile çocukları tabuta sarılıp gözyaşları içinde ağıtlar yaktı. Cemevindeki törenin ardından cenaze aracıyla toprağa verilmek üzere Yolkonak Köyü'ne götürüldü.

GPRS CİHAZLI ARAÇ İZLENMEDİ İDDİASI

Tunceli'de PKK'lıların saldırıda kulllandığı içindeki 2 kişiyi alıkoyup önce gasp ettiği telefon şirketine ait aracın üzerindeki, dün teröristlerin kapattığı belirtilen GPRS cihazının açık olduğu ve kurumun yetkilileri tarafından izlenmediği iddia edildi.

İddialar üzerine şirketin genel merkezinden, saldırıda kullanılan araçla ilgili ihmal iddiaları araştırmak için kentte müfettiş gönderdi.

Güvenlik birimleri bomba yüklü aracın seyir defterini üzerindeki GPRS cihazından dakika dakika ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre, PKK'lıların olay günü saat 10.00 sıralarında merkeze 22 kilometre mesafedeki Çılga Köyü yakınlarında 06 DJ 9684 plakalı aracı gasp etti. Birin kadın 4 PKK'lının yolu kestiği araçtaki 2 görevlinin cep telefonlarını aldıktan sonra beraberinde ormanlık alana götürdü. Araçtaki GPRS kayıtlarına göre, 2 PKK'lı araca binip bölgeden ayrıldı. PKK'lıların araca kırsal alanda bomba yükledikten sonra Çiçekli ile Aktuluk köyleri arasında defalarca tur atıp, Tunceli-Elazığ yoluna çıktı. PKK'lılar aracı saat 16.30 sıralarında kent merkezine getirip, saat 16.58'de de patlama noktasına park edip kontağını kapattı. Bombalı araç burada hiç kimsenin fark etmemesi nedeniyle uzaktan kumanda ile infilak ettirilene kadar yaklaşık 1 saat burada kaldı. PKK'lıların araçta bulunan GPRS cihazına hiç fark etmedikleri belirtildi.

Şirket aracının bir arıza nedeniyle Çemişgezek İlçesi'nde gitmek için yola çıktığını belirten yetkililer, kurumda araçtaki GPRS cihazının o gün hiç takip edilmediğini belirledi. Aracın izlenmesi halinde bir terslik olduğunun anlaşılacağını söyleyen yetkililer, bu nedenle olayda ihmal olduğunu ve bu konuda da soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.