Tunceli'de aralarında işyeri sahibi, ev hanımı ve çalışanların bulunduğu, bölgesel ligde mücadele eden Dersimspor taraftarı olan kadınlar, halı sahada futbol oıynamak için takım kurdu. Sert Kızlar ve Güçlü Kızlar adında 7'şer kişiden oluşan iki takım kuran kadınlar, dün gece halı sahada futbol oynadı. Kıran kırana geçen mazta, izleyenler de her iki ekip lehine tezahüratta bulundu. Karşılaşmada Sert Kızlar, Güçlü Kızlar'ı 7-2 yendi.

GÜZEL BİR OLAY

Futbol takımları oluşturan kadınlardan Güneş Aslan, uzun süredir kadınlar olarak halı sahada futbol maçı yapmayı düşündüklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Aslan, "Güzel bir olay, mutluyuz. Sadece eğlence için yapılan bir futbol karşılaşması. Bu saatten sonra halı sahalarda erkek egemenliğini sona erdiriyoruz" dedi.

Tunceli'de bayanların ilk kez böyle bir müsabaka gerçekleştirdiğini belirten Birsen Beltan, "İlk kez böyle bir müsabaka yapıyoruz. Esnafla birlikte yaptık bu müsabakayı,futbol erkeklere has bir şeymiş gibi gösterildi. Biz kadınlarda bunun sadece erkeklere ait olmadığını kadınlarında var olduğunu anlatmak için sahalara indik. Bu etkinliklerimiz bundan sonrada devam edecek" diye konuştu.

HERKESİ DAVET EDİYORUZ

Dersimspor sahada koştururken kendilerinin de tribünlerde ter döktüğünü anlatan Nevin Hedef ise "İşte bu sevdayla, bu aşkla sahalara indik. Dersimspor'un yaşadığı şeyleri biz de burada yaşıyoruz. Burada bundan sonra futbol bayanlardan sorulacak. Bir sürü taraftarımız var.Herkese bu etkinliğe davet ediyoruz" dedi.

Aysel Mencik Sezgin ise hem eğlenip hem de spor yaptıklarını, maçların devamını getirmek istediklerini söyledi.

Kadınların oynadığı futbol maçının izleyicileri arasında bulunan Tunceli Deftardarı Ömer Faruk Önal, Kadınların Tunceli'de böyle bir etkinlik düzenlemesini çok sevindirici bulduğunu söyledi. Önal, "Kadınların sahaya inmesinin futbol açısından çok olumlu buluyorum. Modern Tunceli'de kadınlar da erkekler kadar güzel futbol oynadı, keyifli bir maç oldu" dedi.