Bursa'da, kısa adı 'Gökkuşağı' olan Travestileri Transseksüelleri Gayleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren, yaptığı tüm başvurulara rağmen cinsiyet değiştirmek için yeşil kart ile olamadığı ameliyatı, 2006 yılında bankadan 15 bin TL kredi alarak, Ege Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. Özen ameliyat sonrası pembe nüfus kağıdı alıp 12 yıldır aşk yaşadığı Mehmet Özen ile evlendi.

Öykü Evren Özen'in mutluluğu uzun sürmedi. Girdiği kıskançlık krizi sonucu bir kez intihara teşebbüs eden Özen, daha sonra eşinin kendisini takma adı 'Begüm' olan Ali N.K isimli travesti ve bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan A.Y. adlı kadın ile aldattığını öne sürdü. Aralarında çıkan tartışma sonucu geçen yıl 24 Ağustos gecesi kocası tarafından sokakta dövdüğünü öne süren Öykü Evren Özen, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda hakkında 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Mehmet Özen, 24 Mayıs 2012 günü yapılan yargılama sonunda 6 ay evden uzaklaştırma ve 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Öykü Evren Özen geçen Temmuz ayında Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtığı kocasının kendisini, birlikte yaşadığı A.Y. adlı kadın yüzünden dövdüğünü belirtip bir kez daha suç duyurusunda bulundu. Bu kez 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mehmet Özen dün yapılan duruşmada 5 ay hapis ve 6 ay evden uzaklaştırma cezasına çarptırıldı.

Halen, çağrıldığı zaman gelmek koşulu ile polis koruması altında tutulan Öykü Evren Özen, "Kadına şiddet insanlık ayabıdır. Bunu kabu etmem mümkün değil. Yuvamı yıkan Mehmet hak ettiği cezayı aldı. Ayrıca, benimle evli olmasına rağmen Mehmet ile aşk yaşayan A.Y. isimli kadın hakkında da 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 50 bin TL tutarında tazminat davası açtım" dedi.