Merkez Kocasinan İlçesi, Fevziçakmak Mahallesi Bozantı Caddesi İnönü Parkı’nda bulunan Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi, Erciyes 9 İndirici Trafo Merkezi önünde toplanan Emek Partililer 2 gün önce boya yaparken, akıma kapılarak ölen boya ustası 48 yaşındaki Adil Orhan ile 36 yaşındaki Yusuf Küçüktaş, anısına saygı duruşunda bulundu, trafoyu çevreleyen tel örgülere kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı.

EMEK Partisi İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, 10 yıllık AK Parti iktidarında yaşamını yitiren işçi sayısının 10 bini bulduğunu, son bir yılda ise 600’ü aştığını söyledi. Gençlerin üniversite sınavı stresini aşamayarak intihar ettiğini her gün yeni bir kadın cinayetinin duyulduğunu, işçilerin sosyal haklarını alamadığını, iş kazalarıda çeitli uzuvlarını kaybettiklerini anlatan Gümüşoluk, "Kayseri’de de 2 gün önce iki işçi kardeşimiz, burada elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Dün Organize Sanayide bir işçi kardeşimiz kolunu makinaya kaptırdı" dedi.

Konuşmaların ardından önce yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşunda bulunan ardından trafoyu çevreleyen tel örgülere karanfil bırakan partililer, olay yerinde bir dakika oturma eylemi yaptı. Adil Orhan ve Yusuf Küçüktaş’ı yaşamlarını yitirdikleri trafonun önünde anan partililer, alkışlarla parktan ayrıldı.



DÖ(OE/SS)