"TRAFİK KURALLARINA UY"


Proje kapsamında Beyoğlu Belediyesi tarafından Galatasaray Meydanı’na kurulan “Trafik Karavanı" önünde bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Trafik Haftası münasebetiyle bir duyarlılık ortaya çıkarmak bu vesileyle herkesin kurallarına daha çok uyduğu trafik kaidelerini ön planda tutumak için koordine edilmiş bir organizasyon" dedi. İstanbul'un çok büyük bir kent olduğunu belirten Demircan, "Herkese ulaşmak herkesi bu işin içine katmak gibi bir iddiamız çok iddialı bir şey olur. Önemli olan bu vesileyle İstanbul'un İstiklal Caddesi'nde bu etkinliği koordine etmek. Ulaşabildiğimiz herkese 'Trafik kurallarına uy' çağrısını yenilemiş olmakla sınırlı bir hareket. Trafik kurallarına ne kadar uyarsak o kadar huzurlu ve mutlu olacağız. Şehir hayatı birlikte yaşamak demek. Şehir hayatı herkesin kendi sınırlarını bildiği bir başkasının sınırına tecavüz etmediği ortak bir yaşam alanı demek. Trafik de bu işin en hassas olduğu alanlardan biri. Aslında yaya trafiği içinde bu geçerli" diye konuştu.


Demircan, "İstanbul'da zaman zaman trafik sıkışıklığının bir nedeni de sürücülerin kurallara uymamasından kaynaklandığını da biliyoruz. Her ne kadar yolların yetmezliği olsa da bir sebepte bu. Aslında bu çağrı birbirimizin trafik haklarına ve yaşam haklarına daha saygılı olalım gibi bir çağrıya da dönüşmüş oluyor. Trafik Haftası'nda böyle bir etkinlik sempatikte olur diye düşündük" dedi.


SANATÇI GÖĞEBAKAN TRAFİKTE HOŞGÖRÜYE DİKKAT ÇEKTİ


Sanatçı Murat Göğebakan da "Kurallar hayat kurtarır da bence hoşgörü daha güzel şeydir. Eğer hoşgörüyle başlarsa hayat, kurallara çok fazlasıyla gerek kalacağına inanmıyorum ben" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve sanatçı Murat Göğebakan, Galatasaray Meydanı'ndan vatandaşlara 'Kırmızı Şerit Hareketi' hakkında bilgi verdikten sonra araçların aynalarına kırmızı kurdale bağladı. Araçlarına kırmızı kurdale bağlanan sürücüler ise Kırmızı Şerit Hareketi projesini beğendiklerini söylediler. Trafik Haftası boyunca Galatasaray Meydanı’na kurulan Trafik Karavanı'nda 10 bin üzerinde kırmızı kurdale dağıtacak.