ve şirket ortağı Mehmet Münir Özyağcı'ya 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verildi. Diğer 38 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'ne ihale yoluyla tıbbi cihaz ve malzeme satan bir firmanın, ihale şartnamesine aykırı olarak kalite ve standartlara uygun cihaz temin etmediği belirlendi. Hastane yönetimi, 2009 yılı Kasım ayında firmaya ihtar çektikten 1 ay sonra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca ihale iptal edildi. İhaleyi alan firmayla bağlantısı olduğu öne sürülen Prof.Dr. Uğur Yensel'i takibe alan polis, doktorun bazı ameliyat malzemelerini sanayide tornacılarda yaptırdığını ortaya çıkardı. 2010 yılı eylül ayında Konya, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan operasyonda, Prof.Dr. Yensel, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürü eşi Naciye Yensel, ile birlikte 41 kişi gözaltına alındı. Prof.Dr. Uğur Yensel ile ihaleyi alan firmanın sahibi Şafak İzgi, tutuklandı. Diğer sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçen yılın şubat ayında 'Örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve dolandırıcılık' iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Prof.Dr. Yensel ve İzgi çıkarıldıkları mahkeme tarafından 20 bin'er TL kefaletle tahliye edildi ve yurt dışına çıkmaları yasaklandı.

Bugün Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan ve son kez hakim karşısına çıkan Prof. Dr. Uğur Yensel, ihaleyi alan firmanın sahibi Şafak İzgi ve şirket ortağı Mehmet Münir Özyağcı'ya 'ihaleye fesat karıştırma' suçundan 4'er yıl 2'şer ay, 'Edimin ifasına fesat karıştırma' suçundan da 2'şer yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verildi. Diğer 38 sanık ise beraat etti.



ÖS(İA/İD)