Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Dedeman Oteli'nde iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğinin ardından partiye katılan 100 kişiye rozetleri takıldı. TBMM eski Başkanı, Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, 2013 yılının sonbahar ayında yerel seçimleri yaşacaklarını belirterek, "Yani neredeyse 1 sene sonra halkımız yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gidecek. O nedenle arkadaşlarımız bugün Ak Parti'ye katılmış olmaları bize bu süreçte çok önemli bir faktör olaracaklar. Geçen genel seçimlerinin bittiği gün size 'seçim biter ama yenisi yarın sabah başlar, çok kısa bir zaman içerisinde yerel seçimlerle karşı karşıya geleceğiz' demiştim. İşte şimdi o aşamadayız. Önümüzdeki yerel seçimler sadece bizim açımızdan değil, Zonguldak açısından da çok ciddi bir önem taşımaktadır. Özellikle Zonguldak merkez ve Ereğli ilçesinin Ak Partili belediyeye kavuşturulması Zonguldak'ın geleceği için bize göre kaçınılmazdır. Çünkü merkezi hükümetler koordineli çalışmayan hatta bırakın koordineli çalışmayı bu yolda hiçbir amaç bile gütmeyen yerel yönetim ve yöneticilerine bir kentin, bir şehrin kalkınması, yüzünün güzelleşmesi mümkün değildir" dedi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini de belirten Toptan, "Dış sorunlarımızın çoğaldığı ama Türkiye'nin de büyümesini sürdürdüğü bir dönemi hep beraber yaşamaktayız. Bizim oylarımızın yükselmesi bizi kesinlikle rehavete sürüklemez. 'Yeter bu kadar oy' dedirtmez, 'yeter bu kadar destek' dedirtmez. Tam tersine desteğimiz ne kadar çok olursa katılım ne kadar çok olursa taşımış olduğumuz sorumlulukta o denli çoğalmaktadır. Bu nedenle dış politikada ne kadar dikkat etmek gerekiyorsa o kadar dikkat etmeye devam edeceğiz. Dış sorunların Türkiye'nin kalkınmasına engel olmamak için, dış sorunları kullanmak suretiyle Türkiye'nin içine fitne sokmak isteyenler, kalkınmasına engel olmak isteyenlere fırsat vermemek için daha çok çalışacağız daha dikkatli hareket edeceğiz" diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa Merkez Bankası'nın döviz rezervinin döviz cinsinden 87.5 milyar dolar, toplam altınlarla ise birlikte 103 milyar dolara yükseldiğini hatırlatan Toptan, "103 milyar dolar cumhuriyet tarihinin rekorudur. Bundan 30 sene evvel Lüksemburg'un vereceği 1.5 milyon dolara muhtaç olan Türkiye, şimdi kasasında hemen kullanabileceği 100 milyar doların üzerinde bir değere sahiptir. İşte 2023 Cumhuriyetin 100'üncü vizyonunu elde etmek, yakalamak böyle mümkün olabilecektir. Dış sorunlarına terörle bize pençe takmak isteyenlerin emellerine varamayacakları, onların Türkiye'yi tökezlemeyi güçlerinin yetmeyeceğinin hepimizin bilmesi ve buna inanması lazım" diye konuştu.

Terör konusuna da değinen Toptan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bazıları 'bir terörist öldürüldüğü zaman dağa 200 terörist çıkıyor' diyorlar. Onlara cevabımız şimdiye kadar 6 bin şehit verdik. Terörle mücadeleden bırakınız vazgeçmeyi, terörle mücadelede en ufak bir zaafiyet bile gösterse o 6 bin şehidimizin kanı bizi boğar. Biz bu idrak içerisinde terörle mücadele ediyoruz. Bu idrak içerisinde sayın başbakanımızın da ifade ettiği gibi; terörle mücadelede kesinlikle taviz vermeyeceğiz, vermedik, vermeyeceğiz. Verirsek şehitlerimize karşı çok büyük bir kötülük yapmış oluruz. O bakımdan birliğimizi, huzurumuzu bozmadan parti çalışmalarını sürdürürken, ülke çalışmalarını da sürdürürken kol kola, el ele, gönül gönüle bir büyük mücadelenin çok önemli unsurları olduğumuzu tek tek hatırdan çıkarmamamız lazım."

 

DS (EE/RT)