Tokat Havalanı'nda gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği İstanbul'dan havalanan ve içerisinde 15 kişinin bulunduğu uçak, iniş takımlarındaki problem nedeniyle kulede bulunan hava trafik kontrolörleriyle irtibat kurdu. Kuledeki görevliler uçak pilotuna 15 dakika boyunca havada yakıtını boşaltma işlemeni gerçekleştirmesini ve daha sonra iniş yapmasını isteyerek hava alanında bulunan görevlileri uyardı. Havalanına Tokat merkez, Turhal ve Pazar ilçelerinden çok sayıda itfaiye aracı ile ambulans sevk edildi. Senaryo gereği 15 dakika boyunca hava alanında tur atan uçak iniş yaptı. Uçak bir süre ilerledikten sonra alev aldı.

MİNİBÜS UÇAK OLDU

Senaryo gereği tatbikatta uçak olarak eski bir minibüs kullanıldı. Tatbikat sırasında uçak yerine otluk alanda yangın çıkartıldı. Kazanın yaşandığı yere gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken uçak olarak gösterilen minibüsteki yolcular ise yaklaşık 15 dakika süren çalışmanın ardından çıkartılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Tokat Havaalanı Müdürü Muhsin Gürbüz, milli sivil havacılık güvenlik programı kapsamında iki yılda bir kez yapmaları gereken acil durum plan tatbikatını bu sene gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Protokol yaptığımız kurum ve kuruluşların kaza mahaline ne kadar sürede ulaşabileceklerini tespit etmek için yaptığımız bir tatbikat oldu. Çok verimli geçti. Katılan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum'' dedi.

MT(EA/SSA)