Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Uğur Demirel iddiaya göre, minibüse binmek isterken ayağı otomatik kapıya sıkıştı. Demirel, minibüstekilerin uyarmasıyla şoför 34 yaşındaki Süleyman D.'nin durumu fark ederek durması sonucu ayağını sıkıştığı yerden çıkardı. Başka bir minibüsle üniversiteye giden Demirel, burada karşılaştığı şoför Süleyman D. ile konuşmak isterken aralarında tartışma başladı. Tartışma kavgaya dönüştü ve Uğur Demirel başına aldığı beyzbol sopası ile darbesiyle yaralandı. Demirel, ambulansla Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Şikayet üzerine gözaltına alınan şoför Süleyman D. polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

3 BİN ÖĞRENCİDEN PROTESTO

Olayı protesto etmek ve arkadaşları Uğur Demirel'e destek için kampusta toplanan yaklaşık 3 bin öğrenci, giriş kapısına kadar yürüdü. 'Susma sustukça sıra sana gelecek' ve 'Öğrenciye uzanan eller kırılsın' sloganları atan göstericilere hitap eden Öğrenci Konseyi Başkanı Esat Al, “Uğur arkadaşımıza kalkan o el inşallah bir gün kırılır. Beyzbol oynamayan bir ülkede beyzbol sopası ile öğrencinin kafası yarılıyorsa ben bunun hesabını sorarım. Bizi dinlemeniz için bir arkadaşımızın yaralanması mı gerekiyor'' dedi.

Esat Al ayrıca, minibüs şoförlerinin aynı tavırlarının devamı halinde Kurban Bayramı'ndan sonra minibüslere binmeyeceklerini söyledi. Grup açıklamanın ardından alkışlarla olayı protesto ederek dağıldı.



FY(EA/ESM)