Tokat'ta Medikal Park Hastanesi'nde görev yapan beyin cerrahi uzmanı Mehmet Cengiz Çepoğlu, dün akşam hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Dr. Çepoğlu, 13 yaşındaki oğlu Turgay Altınışık'ın beyninde tümör olduğunu zanneden baba Aslan Gani Altınışık'a bunun aksine müjdeli haber verdikten sonra konuyu tam anlamayan babasının saldırısına uğradı. Saldırı sonrası burun ve elinde kırıklar oluşan Dr. Çepoğlu, bugün çalıştığı hastanede ameliyata alındı.

Makam odasında 'Ebeler haftası' dolayısıyla ebeleri kabul eden Tokat Valisi Şerif Yılmaz, doktora dayak olayını şiddetle kınadığını söyledi. Vali Yılmaz, şöyle dedi:

"Olayın meydana geldiği andan itibaren yasal işlemler başladı. Hak eden hak ettiği cezayı görür. Biz insanlara sağlık hizmeti sunarken, sağlığına kavuşması için gerekli fedayı yaparken bu şekilde bir muamleye maruz kalması izah edilecek bir konu değil."

Tokat Tabip Odası da olayı kınadık. Oda adına yapılan açıklamada son dönemde başta  hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları ile karşı karşıya kaldıkları belirtilirken, şöyle dedi:

"Hakaretten küfüre, fiziksel tacizden ölüme varıncaya kadar giderek artan şiddet artık meslektaşlarımız tarafından kabul edilebilir olmanın çok ötesine taşınmıştır. Temel amacı insanı yaşatmak olan hekimin mesleği gereği şiddete maruz kalması veya yaşamına son verilmesi gelinebilecek son noktadır. Bu sözün bittiği yerdir."



MT(EA/İD)