Aralarında CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'ün de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik CHP'li grup, parti binasından Atatürk Anıtı'na yürüdü. Grup, anıta yaklaştığı sırada polis önlerini kesti. Çelengi eline alan Milletvekili Orhan Düzgün ve yanındakiler, Çevik Kuvvet polislerinin engeli ile karşılaştı. Anıta ilerlemek isteyen CHP'lileri, polisler anıta yaklaştırmadı.

MİLLETVEKİLİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖRÜŞTÜ

Burada Tokat Emniyet Müdürü Raşit Poyraz ile Milletvekili Orhan Düzgün bir süre konuştu. Konuşmaların ardından polis, CHP'lilerin anıtın iki metre ilerisine çelenk bırakmasına izin verdi. CHP'liler, çelengi bıraktıktan sonra İstiklal Marşı'nı söyledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP'li Milletvekili Orhan Düzgün, "Biz bu Cumhuriyet'i kuran partiyiz. Bu nedenle bizim bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına borcumuz var" dedi.

19 Mayıs ve Cumhuriyet'e sahip çıkmanın görevleri olduğunu söyleyen Düzgün, "Bu görevimizi yapmamızı kimse engelleyemez. Bunun karşılığında su an hangi güç ne olursa olsun, hangi yöntemle karşımızda durursa dursun, aynı yöntemle karşılarında olacağız. Yılmak yok. Sonuna kadar Cumhuriyet'in savunucusuyuz, sonuna kadar Atatürk'ün savunucusuyuz. Bunun için bir bedel ödemek gerekiyorsa bunu sonuna kadar ödeyeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup anıttan ayrılırken, polis ise Atatürk anıtına bırakılan çelengi alıp, parti binasının önüne bıraktı.

ŞEHİT NİŞANLISINDAN MÜZİK TEPKİSİ

Bu arada CHP'liler anıta çelenk bırakmak isterken gelen, 19 Ekim 2011'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Üsteğmen Murat Bek'in nişanlısı Saniye Cesur, alanda çalan müziğe tepki gösterdi. CHP Milletvekili Orhan Düzgün'ün yanına gelerek, resmi kutlama kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çalan müziğin kapatılmasına yardımcı olmasını istedi.

Hakkari'de şehit olan er Sinan Dündar'a dün burada cenaze töreni yapıldığını hatırlatan Saniye Cesur, "Oluyor mu şimdi burada bir çiftetelli oynanması? Lafa gelince hepimiz vatan millet sakarya. Hepimiz ülkeyi seviyoruz, hepimiz 'şehitler ölmez' diyoruz. Niye kimse bir şey yapmıyor" dedi. Şehit Üsteğmen Murat Bek'in nişanlısı Saniye Cesur, şunları söyledi:

"Ben demiyorum ki; 19 Mayıs iptal edilsin, ben demiyorum ki; 23 Nisan iptal edilsin. Benim söylediğim tek şey; bugün gelinsin burada İstiklal Marşı okunsun, protokol konuşma yapsın, insanlar şiirlerini okusun ve saygı duruşu yapılsın. Şehitler için bir kaç söz edilsin ve bu eğlence bugün bitsin. Bu eğlence olmasın. Bugün bu topraklarda bir ana ağlıyor değil mi ? Belki bugün o 20 yaşındaki gencin sevgilisi var, o ağlıyor. Sadece burası değil, üç subayımız Hatay'da şehit oldu. Yine kimsenin umurunda değil. Dün üniversitede şenlikler iptal edildi. Buraya geldik, bir baktık çiftetelli oynanıyor, Ankara havaları var. Bu çok kötü bir durum."

Saniye Cesur'u partililer sakinleştirmeye çalışırken, CHP'liler de resmi kutlamalar çerçevesinde çalan müziklere tepki gösterdi.



MT,FY(EA/AK)