Ak Parti İl Danışma Meclis Toplantısı, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda yapıldı. Toplantıya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem de katıldı. Burada partililere hitap eden Erdem, Tokat'a yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de güzel işler yapanların ya hapishaneye ya da ipe çekildiğini söyleyen Erdem, "Allah mekanını cennet eylesin; evet, Menderes'i idam ederler ama gönüllerdeki yerini önleyemediler. O gün idam edenleri kim şimdi rahmetle anıyor? Ama Menderes ismi geçtiği zaman herkes hayırla yâd ediyor. Bunu yapanların yanına kâr kaldı. Ama Ak Parti ile birlikte bunu yapanlar yanına kâr kalmadıklarını gördü. Evet, 27 Mayıs başta olmak üzere, çünkü darbelerin anası 27 Mayıs'tır, hep onu örnek almışlardır, 12 Eylül’ü de 28 Şubat’ı da ve ona benzer kalkışmaları hep 27 Mayıs'ı örnek almıştır ama bu dönemde Allah'a şükürler olsun hepsinin hesabı bir bir soruluyor, sizden aldığımız güçle" dedi.

"Size verdiğimiz sözün gereğini yapıyoruz" diye konuşmasını sürdüren Erdem, "Bu millet istedikten sonra olmayacak şey yok. Bu millet sabırlı, sokaklara dökülmez birileri gibi. Ama hesap gözükmesi gerektiği yerde çok ince ayar hesaplar yapar. Yanıltmadınız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının İstanbul'da yaptıklarını gördünüz ve 'Bu milleti ayağa kaldırsa kaldırsa Recep Tayyip Erdoğan ve ekibidir' diyerek onun için partiyi kurdurdunuz" ifadelerini kullandı.

Erdem'in konuşmasının ardından, fesh edilen HAS Parti'nin il başkanı Erdal Düzgün'ün de aralarında bulunduğu 140 kişi, düzenlenen törenle Ak Parti'ye katıldı. 21 kişiye sembolik olarak rozet takıldı.



MT(EA/CK)