2 Mayıs günü saat 23.30'da merkez Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesi'ndeki bir kafede Recep Oğuz (34), Murat Kurma (35) ve İskender Coşkun, kafede otururken, yanlarına önceden tanıdıkları Mustafa Yaprak (26), Hüseyin Gönül(29) ve Resul Kiraz geldi. İki grup, aynı masada oturdukları sırada İskender Coşkun ile Resul Kiraz tartıştı. Coşkun tartışma sırasında Kiraz'a tokat attı. Ardından Mustafa Yaprak, Hüseyin Gönül ve Resul Kiraz kafeden ayrıldı. Recep Oğuz, Murat Kurma ve İskender Coşkun da hesabı ödeyip ayrıldıktan, sonra iddiaya göre kafenin önünde Mustafa Yaprak ve Hüseyin Gönül'ün silahlı saldırısına uğradı. Tabancayla açılan ateş sonucu Murat Kurma karnından, Recep Oğuz göğsünden yaralanırken, İskender Coşkun da yara almadan kurtuldu.

Kanlar içinde yerde kalan Oğuz çevredekiler tarafından, Kurma da ambulansla Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Murat Kurma dün, yapılan tüm müdahaye rağmen yaşamını yitirdi. Oğuz'un tedavisinin ise sürdüğü belirtildi. Kurma'nın 2008 yılında karıştığı cinayetle ilgili aldığı 5 yıl hapis cezasının ardından cezaevinden yeni tahliye olduğu belirtildi.

Kavganın ardından Mustafa Yaprak, Hüseyin Gönül, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Resul Kiraz ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



TY(İA/AAA)