Hisarcıklığı yoğun programı nedeniyle BODTO'ya dün saat 23.30’da geldi. Hisarcıklıoğlu'nu BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, meclis üyeleri ve bölge esnafı karşıladı. Hisarcıklıoğlu, TOBB'un kuruluşunun 60'ıncı yıl dönümünü şubelerle birlikte kutlamak için bu ziyaretlerde bulunduğunu söyledi. BODTO'nun ve Türkiye'deki diğer şubelerin proje üreten, başarılı ve çalışkan bir ekip olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Gecenin bu saatinde burada olduğunuz için oldukça mutluyum. Birliğimiz, 1952 yılında kuruldu. 60 yaşındayız. Birlikteliği ve beraberliğimi sizinle kutlamak için geldik. Sevinç günümüzü, bayramımızı, sizinle kutlamak için geldik. 365 oda ve borsasıyla müthiş güzel işler başardık. Başkan olduğum zaman 5 şubemizde İngilizce konuşuluyordu. Bugün 5'i konuşmuyor. Proje üretmede lider bir kuruluş olduk. Bodrum, Mandalina gazozuyla çok güzel projeler üreten bir şubemiz. Türkiye için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Üyelerin ve iş sahiplerinin sorunlarını dinleyen Hisarcıklıoğlu, şikayetleri not alarak cevaplamaya çalıştı. Yat sektörü, bankaların teminat mektupları, yüzde 18 KDV'nin düşülmesi, Bodrum guletinin markalaşması, süpermarketlerin fazlalığı ile ilgili soruları cevaplayan Hisarcıklıoğlu, çözümleri zamanla üretmeye çalışacaklarını belirtti.

Bir saate yakın süren toplantının ardından plaket törenine geçildi. Ardından da BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Hisarcıklıoğlu'na Bodrum sandaleti hediye etti. Hisarcıklıoğlu, Bodrum'un simgelerinden biri haline gelen sandaleti yaz aylarında kullanacağını belirtti. Hisarcıklıoğlu üyeler için özel yaptırılan ve isimleri yazılı bulunan kalemlikli cam plaket hediye etti.



SŞ(İÖ/BT)