Yarının nesillerine teslim etmek üzere emanet aldıkları dünyayı, onlara en ‘yaşanır’ şekilde teslim etme amacıyla hatıra ormanları oluşturmayı amaçladıklarını belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, imza töreninde yaptığı açıklamada, “İnanıyoruz ki bu işbirliği özellikle halkımızın fidan dikme bilincini ve katılımını arttıracaktır” dedi.


Kotil, “Türk Hava Yolları ve Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Türk Hava Yolları ile uçan 0-2 yaş arası her yolcumuz için bir fidan dikilecek. Ağaçlandırma seferberliği kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü ile Ortaklığımız koordinasyonunda yürütülen proje ile yurdumuzdaki çeşitli orman bölgelerine yıl boyunca Türk Hava Yolları’nın minik yolcuları adına bir milyon fidan dikilerek Türkiye’nin farklı şehirlerinde hatıra ormanları oluşturulacak“ diye konuştu.


Orman Genel Müdürü, Mustafa Kurtulmuşlu ise, “ Gelecek yıllarda, koruma altına aldığımız doğamızdan yararlanacak olan çocukların da yer aldığı bu program sayesinde değerli ormanlarımızın korunması yönünde aldığı bu önemli rol için Türk Hava Yolları’na teşekkür ederiz” dedi.

 


THY'nin Basın Müşavirliği'nce yapılan açıklamada da, "Türk Hava Yolları’nın değerli yolcuları, Orman Genel Müdürlüğü’nün 'Ağaçlandırma seferberliğine Bir Fidanla Sen de Katıl' sloganı altında başlatılan kampanya doğrultusunda 1923’e THY yazıp SMS atarak 5 TL karşılığı 1 fidan dikimine katkıda bulunabilecekler" denildi.




FK  (MK) (FOTOĞRAF)