Denizli’de bir grup TGB’li, eylem yaptıkları Delikçınar Meydanı’na, Sarayköy İlçesi’nden nakliye aracıyla eşek getirdi. Eşeğin boynuna 'Şakada beni de geçtiniz' yazılı pankart asıldı. Ardından, eşek, belediye binası önündeki bir ağaca bağlandı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde eşeği görenler şaşkınlık yaşadı. Eylemcilerin yanında duranlar, bir yandan atılan sloganları ve söylenen marşları dinledi, bir yandan da eşeği seyretti. TGB’liler, 'LYS, YGS Tayyip girsin strese', 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz', 'ÖSYM’nin de Tayyip’in de kalemini kıracağız' sloganları attı.

KALEM KIRDILAR

TGB Denizli Liseli Başkanı Metin Kaykan, "Bizim geleceğimizi sınavlar belirleyemez. Geleceğimizi kendimiz belirleyeceğiz. Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanı ve ÖSYM’ye sesleniyoruz; Buradaki eşek bile, sizin şaka konusunda kendisini geçtiğini düşünüyor. Bu düzen sürdüğü müddetçe daha çok eşek şakalarıyla karşılaşacak olan bizler, 'Eşeği de aldık geldik' diyoruz. YGS’de her hangi bir skandal çıkarsa, yine cemaatin dindar nesline şifreler verilir ve milyonlarca öğrencinin emeği çalınırsa şakanın alasını Atatürk Gençliği yapacak. Bunu buradan ilan ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler kalemlerini kırıp yere attı. Bir süre slogan atan gruptakiler daha sonra dağıldı. Eylem sonunda, eşek de Sarayköy İlçesi’ne götürüldü.



FI(İÖ/SS)