TGB Manisa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen, 22 kişinin katıldığı Ankara yolculuğu polis engeline takıldı. Otogar'dan Ankara'ya hareket eden gençlerin bulunduğu otobüs, Manisa çıkışında, Turgutlu yolunun çevreyoluna bağlandığı Mevkii'de, polis ekipleri tarafından durduruldu. Emniyet görevlileri, İçişleri Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Mustafa Demirer'in imzasıyla tüm illere gönderilen genelge doğrultusunda Ankara'ya hiçbir ilden toplu halde hareket izni verilmediğini dile getirdi. TGB'li gençlerin Manisa çıkışında durdurulduğunun haberini alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, gençlerin yanına gelerek, Ankara'ya yapılacak seyahatin neden engellendiği hakkında bilgi aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın tüm illerdeki Emniyet müdürlüklerine gönderdiği genelge doğrultusunda seyahatin engellendiğini öne sürenCHP'li Milletvekili Özel, şöyle dedi:

"Gönderilen genelgede TGB, ADD, Cumhuriyetçi Kadınlar gibi bazı sivil toplum örgütlerinin isimleri yer alıyor. İsimler yer alan sivil toplum örgütlerinin Ankara'da toplu bir eylem yapacağı gerekçesiyle tüm illerde Ankara'ya ismi belirlenen örgütlerin seyahatleri yasaklanmış. Anayasa göre seyahat özgürlüğünüz kısıtlanması kanunlara uygun değil. Kanunsuz bir emir. Ancak yazılı bir emir geldiği için emniyetin yaptığı iş kanuni bir iş."

Gençlerle birlikte otobüsün içinde olan TGB Manisa İl Temsilcisi Sena Gökdağ, kendilerinin Ankara'ya Anıtkabir'i ziyarete gittiklerini ve seyahat özgürlüklerinin kısıtlanmasının kanunsuz olduğunu dile getirdi. TGB'li Gökdağ, Ankara'ya gidişlerinin engellenmesini protesto etmek için sabaha kadar merkez Manolya Meydanı'nda oturma eylemi yapacaklarını söyledi. Gökdağ'ın açıklamasını ardından gençler Manolya Meydanı'na otobüsle gelerek saat 02.30'da oturma eylemine başladı. Eyleme CHP'li Özel, Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Nejdet İnce de katıldı.

"AK PARTİ BİZDEN KORKMAKTADIR"

Manolya Meydanı'nda TGB'li gençler adına açıklama yapan Sena Gökdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye Gençlik Birliği'ni Ankara'ya ulaşmalarını engellemeye çalıştılar. Bu bizim gücümüzü ve AK Parti'nin bizden korkusunu göstermektedir. Atatürk gençliği olarak Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkacağımızı bir kez daha gösteriyoruz. Milyonların önüne kimse geçemez. Sabaha kadar Cumhuriyet nöbeti tutacağız. Polis artık halkın polisi olmaktan çıkıp, iktidar polisi olmuştur. Burada amaç bizim kısıtlanmamız değil, amaç Atatürk'ü illegalleştirmeye çalışıyorlar. Şu bilinsin ki Atatürk gençliği her zaman görev başındadır." 

Gökdağ'ın konuşması ardından TGB'li gençler bağırarak Atatürk'ün Bursa Nutku'nu okudu.

"GÜN GELECEK, AK PARTİ HEPİMİZE HESAP VERECEK"

TGB'liler birlikte oturma eylemine katılan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, gençlerin seyahat özgürlüklerini engellenmesiyle birlikte AK Parti'nin ileri demokrasi anlayışının yalan olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getirdi. Özel, şunları söyledi:

"Türkiye'nin her yerinde yaşanan bir ayıp Manisa'da da yaşandı. Sözde ileri demokrasiden söz eden iktidar, meseleyi öyle bir noktaya getirdi ki, Cumhuriyetin kuruluşunu coşkulu bir şekilde Ankara'da kutlamak isteyen kişileri yollarda çevirdi. Hukuksuz bir emri uygulamak zorunda bırakıldı polis. Ankara'ya gidecek olanların seyahat özgürlüklerinin kısıtlanması gibi bir emir verildi polise. Arkadaşlarımız Ankara'ya gitmeyerek AK Parti?nin bir yalanını daha ortaya çıkarttı. AK Parti'nin yalancı ve sözde demokrasisinin iki yüzlüğünü ortaya koydular. Her türlü suçluya tölarans ile yaklaşan, ülkeyi bölmeye çalışanlarla gizli protokoller yapan bir ortamda Atatürkçüleri, gerçek vatanseverleri bugün şehirlerde ulaşım özgürlüklerine engel koyarak hapsetmeye çalışıyorlar. Gün gelecek devran dönecek AK Parti bu yaptıklarından dolayı hepimize hesap verecek." 

Özel'in açıklaması ardından TGB'li gençler 'Cumhuriyet Değil, AK Parti Yıkılacak' sloganı atarak saat 06.00'ya kadar oturma eylemi yaptı.



İK(KÖ/İD)