Başörendoğancılar Köyü'nde oturan 3 çocuk sahibi Şehriban ve Recep Çevik çiftine acı haberi, Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli subaylar verdi. Şehit haberinin duyulmasıyla birlikte Çevik çiftinin evi ziyaretçilerle doldu. Köylüler, tek erkek çocuklarını şehit veren aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Şehriban Çevik, Türk bayraklarıyla donatılan evinde komşularıyla birlikte ağıt yakarken, şehidin kız kardeşleri 15 yaşındaki Cansel ve 10 yaşındaki Emine Çevik de gözyaşı döktü. Cansel Çevik, ağabeyinin fotoğraflarına bakarak ağladı.

"VATAN SAĞ OLSUN"

Oğlu ile en son önceki gün akşam telefonda konuştuğunu belirten anne Şehriban Çevik, şunları söyledi:

"Bayramdan sonra gelecekti. Aylar bitti ama sayılı birkaç gün geçmedi. Karakolda görevliydi. Operasyona çıkmadığını söylüyordu. Nöbet tutuyordu. Orucunu da tuttuğunu söylüyordu. 'Gece 3’te, 4’te kaldırıyorlar, torbalara kum dolduruyoruz’ diyordu. Görüştüğü bir kız vardı. Askerden gelince istemeye gidecektik. Vatan sağ olsun. Allah’tan gelene razıyız. Çaremiz yok başka."

"BASKIN OLACAĞINI BİLİYORLARDI"

Ormanlı Beldesi'de bir pastanede çalışan Recep Çevik de oğlunun 22 Ağustos'ta tezkere almaya hazırlanırken şehit olduğunu söyledi. Recep Çevik, şöyle dedi:

"Bayramdan sonraki gün tezkere alıyordu. Ama biliyordu böyle bir şey olacağını ve 'Gelmemiz çok zor' diyordu. 'Yollar mayın dolu, helikopter düşüyor, terörist karşımızda' diyordu. Baskın olacağı yönünde ihbarlar geliyormuş. Biliyorlarmış yani. Kaç gündür tetikte bekliyorlardı. Resmen söylenmiş yani bu. İhmalkarlık işte. Yapacak bir şey yok."



EE,DS(EE/İD)