Cihangir Mahallesi, Defne Sokak üzerinde bugün saat 08.30 sıralarında meydana gelen olay görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:

Avcılar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan temizlik görevlisi, sokak üzerindeki banka şubesinin önüne bir paket bırakılmış olduğunu gördü. Paketi şubeye yaklaşık 30 metre uzaklıkta bulunan çöp konteynerlerine götüren temizlik görevlisi, paketin üst bölümünde kabloların bulunduğunu fark etti. Elindeki paketi yere bırakan görevli daha sonra polise haber verdi.

İhbar üzerine Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip sokağa yönlendirildi. Ekipler, Defne Sokak ile Giyim Sokağı’nın kesişimi ile Defne Sokak girişinde güvenlik şeridi oluşturdu. Daha sonra da Bomba İmha Uzmanları’na haber verildi.

PATLAMADAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Sokağa gelen uzman ekipler, bombayı patlamadan etkisiz hale getirdi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de sokakta detaylı çalışma yaptı. İncelemelerin ardından konserve kutusuna konulan bomba İstanbul Emniyeti’ne götürüldü. Sokağı ve banka şubesini gören tüm güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Yetkililer, bombaya bırakan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldığını açıkladı.