İlçeye bağlı Ildırı Köyü’ndeki Günkent Sitesi’nden dün öğle saatlerinde 38 yaşındaki Selami Bağcı, 58 yaşındaki Ömer Cinstaş ve 39 yaşındaki Bülent Tutal, balık avlamak için 4 metrelik polyester tekne ile açıldı. Amatör balıkçılığa meraklı 3 arkadaş, 3-4 mil uzaklaştıktan sonra saat 16.00 sıralarında şiddetli lodos ve yağmur nedeniyle tekne alabora olarak battı. Bağcı, Cinstaş ve Tunal, yaklaşık 2 saat boyunca birlikte yüzdü. Ancak, havanın kararması hem de dalga yüksekliğinin artması üzerine 3 arkadaş birbirini kaybetti. Selami Bağcı, saat 20.00 sıralarında açıldıkları Günkent Sitesi’ne 3 kilometre uzaklıktaki İl-Tur Sitesi’nde karaya çıkmayı başardı. Site sakinlerinden Ali Aksoy, "Selami Bağcı, ışıkları takip ederek yüzmüş. Ben bulduğumda üzerinde sadece şortu vardı. Hemen kendisine giysi verdim. İki arkadaşının kayıp olduğunu söyleyince Sahil Güvenlik ve jandarmayı arayıp haber verdik. Onlar da hemen arama kurtarma çalışmalarını başlattı. Bağcı, yaklaşık 4 saat yüzdükten sonra karaya ulaşabilmiş. Bunun iki saatini ise diğer arkadaşlarıyla beraber yüzmüşler" dedi.

CESEDİ KIYIYA VURDU

Kayıp olan Ömer Cinstaş ile Bülent Tutal’ı arama çalışmalarına başlandığı sırada, Gıda Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı olan işadamı Ömer Cinstaş'ın cesedi saat 23.00 sıralarında İl-Tur Sahil Sitesi'nin uzağında karaya vurmuş olarak bulundu. Cinstaş’ın cesedi 'Çıma' isimli balıkçı tekneyle İl-Tur Sitesi iskelesine getirildi. Ömer Cinstaş’ın oğlu Vehbi, kardeşi, iş arkadaşları ve köy sakinleri büyük üzüntü yaşadı. Özel bir minibüse konulan Cinstaş’ın cenazesi Urla Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

KAYIP TUTAL'IN BU SABAH CESEDİ BULUNDU

Havanın kararması nedeniyle arama verilen kurtarma çalışmalarına bu sabah erken saatlerde yeniden başlandı. Saat 08.45’te arama çalışmalarına havadan katılan helikopter, İl-Tur sitesi’ne 3 mil uzaklıktaki balık çiftliği yakınlarında bir ceset tespit etti. İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'ne ait bot ve Çeşme Sahil Güvenlik Botu hemen bölgeye sevkedildi. Balık çiftliği yakınlarında bulunan Tutal'ın cesedi, İl-Tur Sahil Sitesi iskelesine getirildi, buradan da Urla Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Bülent Tutal’ın İzmir Gıda Çarşısı'nda toptan satış yapan mağazada çalıştığı ve eşinin de 6 aylık hamile olduğu belirtildi. Cinstaş ve Tutal’ın cenazelerinin otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürüleceği belirtildi. Faciadan sağ kurtulan ve Gıda Çarşısı'nda esnaf  Selami Bağcı'nın da Urla Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünün yapıldığı, jandarmaya ifade vererek başından geçenleri anlattığı ve evinde dinlendiği kaydedildi.