Aydın Anemon Otel'de yapılacak olan CHP Genel Merkez Danışmanı Ertuğrul Yamen ve Pınar Çınarcık'ın düğününe katılmak için Aydın'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Aydın İl Başkanı Avukat Barkan Kalınomuz'u ve partilileri ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gürsel Tekin, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesi ile ilgili bir soruya, "Biz bu konuda söyleyeceklerimiz söyledik. Tabi uzun süredir sayın Başbakanla sayın Gülen arasında kavganın olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Bu politik bir çıkıştır ve sayın Başbakanın sayın Gülen'e çağrısı bana göre meydan okumadır. Anlamını, Başbakana sorun o size tercüme eder" diyerek yanıtladı. Terör Örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın cezasının ev hapsine dönüştürülmesi ile ilgili soruya da, "Abdullah Öcalan'ın ev hapsini Bülent Arınç'a sorun. CHP'nin görüşü değildir. Arınç'ın görüşüdür" diyerek cevap verdi.

BÜYÜKŞEHİRLERİ CHP ALACAK

Yeni belediye yasasını da değerlendiren Tekin, "Adına kentsel dönüşüm yasası aynı zamanda bir ferman yasası dediğimiz yasa, bütün belediyelerin yetkisini alan bir yasadır. Yani önümüzdeki süreçte bu yasa iptal olmazsa belediyelerin başkanı Erdoğan, genel sekreteri de ikinci Erdoğan olacak. Yani Türkiye'nin belediyeleri iki Erdoğan'a teslim edilmiş olacak. Belediyelerin özerk olmasını, mali özerkliği talep eden parti olarak çevremizdeki bütün belediyelere bakıyoruz. Bütün baskıya rağmen Aydın Belediyesi dahil olmak üzere güzel işler yapılıyor. Türkiye'de belediyecilik sistemi değişecektir. Büyükşehir de yapılabilir. Aydın da dahil olmak üzere İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere bütün belediyeleri CHP rahatlıkla alacaktır" dedi.

NERİMAN FİDAN, PARTİ TABANINI TEMSİL EDEMEZ

Gürsel Tekin, CHP'nin İzmirli üyesi Neriman Fidan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na `Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan çekilin' talebini değerlendirdi. Tekin, "Neriman Fidan'ın bildirisi kendi düşüncesidir. Herkes kendi düşüncesini rahatlıkla ifade edebilir. Neriman Hanım da özel kişisel düşüncesini arkadaşlarımıza iletmiştir, bana da iletti. Saygı duyarım" diye konuştu. Gazetecilerin, `Neriman Fidan, tabanı temsil ettiğini söylüyor' şeklindeki sorusuna da cevap veren Tekin, "CHP'nin tabanını, CHP'nin genel merkezi, MYK'sı, Parti Meclisi temsil eder. Kişisel temsil olmaz. Ben bile milletvekili olmama rağmen temsil edemem. Sıradan bir partili arkadaşımızın `ben temsil ediyorum' demesi kabul edilemez" dedi. Tekin, Yeni CHP, eski CHP tartışmalarına da "Yenisi de eskisi de bizimdir" diye cevap verdi.

"AKP 3 Y'NİN HESABINI VERSİN"

AK Parti iktidarının 80 yıllık CHP'yi sorgulayamayacağını söyleyen Gürsel Tekin, "Bunlar 10 yıl önce gelirken `üç Y' ile geldiler. `Yoksulluğu, yolsuzluğu bitireceğiz, yasakları kaldıracağız' dediler. 80 yıllık tarihimizi sorguluyorsunuz kaldı ki CHP'nin sorgulanacak hiçbir şeyi yoktur. Her siyasi yaşamda iyiler ve kötüler vardır. Ama CHP'nin tarihinde hiçbir kara leke yoktur. AKP `üç Y' ile başladı. Toplumda buna itibar etti. Dediler ki `biz yolsuzluğu bitireceğiz' Yolsuzluk bitti mi size soruyorum? Bitti diyen bir iktidar yetkilisi varsa gelsin karşıma. `Yasakları kaldıracağız' dediler. Türkiye en yasaklı dönemini yaşıyor. 12 Eylül dönemi dahil olmak üzere, 12 Eylül dönemini yaşayan bir insan olarak söylüyorum. 12 Eylül döneminde bile köşe yazarları ve gazeteciler kendilerini rahatlıkla ifade edebiliyorlardı. Üçüncüsü yoksulluğu bitireceklerdi. 40 milyon yoksulun hayatı değişti mi hiç? 10 yıllık iktidarınızda `üç Y' ile değişen ne var bana onu söylesinler" diye konuştu. Gürsel Tekin, daha sonra partililerle özel sohbet etmek için basın mensuplarına veda etti.

CU(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)