Açılış, Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 3’ncü Etap TOKİ’lerde yapıldı. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, açılış konuşmasına, salonda bulunanları kest ederek, 'Gönüllü Neferler' diyerek başladı. Vali Yılmaz, gönüllülük esasına dayalı bu işe sevgi ve gönül işini de katmak gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Her mesleğin bir maddi karşılığı vardır. Ancak bazı meslekler vardır ki, bunların karşılığı sevgi ve gönüllülüktür. İşte bunlardan biri de eğitimciliktir. Eğitim ve hekimlik çok farklı iki meslektir. Bu mesleklere sevgi ve gönüllüğünüzü katmazsanız olmaz. Bakınız vakıf kültüründe geçmişten günümüze kadar gelen tek eser eğitim kurumlarımızdır. Burada verdiğiniz eğitimle insan hayatını şekillendiriyorsunuz. Burada verdiğiniz emeğin karşılığını yıllar sonra alırsınız. Bununla iftihar etmelisiniz” dedi.

Daha sonra konuşan işadamı Bitlis Eğitim Tanıtma Vakfı (BETAV) Başkanı Ahmet Eren ise, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının BETAV’dan farklı olduğunu, kendilerinin sadece Bitlis yerelinde etkili olduklarını ancak TEGV’in ülke genelinde eğitime büyük katkı sağladığını söyledi. Eren, “Mütevazi bir yerde bu kadar performans gerçekleşeceğini bilmiyordum. Biz BETAV olarak Bitlis genelinde eğitime katkı sunuyoruz. TEGV ise Türkiye’nin birçok yerinde bu eğitim faaliyetini sürdürüyor. Yerel destekçilere buradan teşekkür etmek istiyorum. Bizim de desteklerimiz bundan sonra devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler tarafından kesilen kurdele ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 53’ncü Eğitim Birimi'nin açılışı yapıldı. Günün anısına işadamı Ahmet Eren’e bir plaket verildi.