Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde 1 yıl önce tedaviye alının karakulakın rehabilitasyon süreci tamamlandı. Karukulak, geçen yıl Antalya- Korkuteli Karayolu kenarında bitkin halde duyarlı bir vatandaş tarafından bulunarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6'ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü yetkililerince Antalya Hayvanat Bahçesi'ne getirilerek korumaya alındı.

REHABİLİTASYON DÖNEMİ TAMAMLANDI

Geldiğinde yaklaşık 3- 4 aylık olan erkek karakulak, Antalya Hayvanat Bahçesi yetkili personeli tarafından tedavi edilerek, uygun şekilde bakım, beslenmesi ve ekolojik-fizyolojik gereksinimlerine göre barındırılması sağlandı. Rehabilitasyon süreci boyunca uygun doğal ortam hazırlanarak ziyarete kapalı bir şekilde yaşayan karakulak, yetişkin ve kendi kendine avlanma yaşına kadar sağlıklı, dinç ve doğaya tekrar adaptasyon sağlayabilecek duruma getirtildi.

DOĞAL YAŞAMA BIRAKILDI

Ergenliğe ulaşan ve rehabilitasyon süreci tamamlanan karakulak, uydu vericili tasmanın takılmasının ardından doğal yaşam alanı olan Güllük Dağı (Termessos) Milli Parkı'na salındı. Uydu vericili tasma aracılığıyla izlenerek türün doğadaki yaşamlarıyla ilgili bugüne kadar sahip olunmayan bilgilerin toplanması hedefleniyor. Karakulağın bundan sonraki tüm yaşam süreci Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından takip edilecek.

YABAN HAYVANLARI KORUNACAK

Nesli tehlike altındaki 120 çeşit memeliden biri olarak bilinen karakulak, 7- 9 kilogram ağırlığa ve 75- 90 santimetrelik boya sahip. Karakulak, 5 ile 220 kilometrekarelik bir alanda genellikle geceleri kemirgen ve kuşları avlayarak besleniyor. Özellikle kulak uçlarındaki siyah kıllar karakteristik özellik taşıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6'ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü arasında yapılan protokol ve işbirliğiyle karakulağın yanı sıra, tilki, dağ keçisi, yaban tavşanı ve memeli türler ve özellikle yırtıcı kuşlar başta olmak üzere onlarca yaban hayvanının rehabilitasyonu tamamlanarak doğaya yeniden kazandırılması amaçlanıyor.