Duruşmada yaşı küçük olduğunu öğrendiği için cinsel ilişkiye girmediğini ileri süren sanık, tutuklu kaldığı süre de göz önünde bulundurularak, ileride suç vasfının değişme ihtimaline karşı tahliye edildi.

Geçen yıl eylül ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre, D.K., kaldığı yurttan kaçıp, şehir içinde çalışan bir dolmuşa bindi. Dolmuşun son durağına kadar giden D.K., burada araç sürücüsü Mehmet D.'ye kalacak yeri olmadığını söyledi. Dolmuş şoförü ise "Seni bu saatte sokakta bırakmam" diyerek kızı evine götürdü. Evde kolundan tutarak, yatak odasına götürdüğü küçük kıza tecavüz etti. Sonra da küçük kızı, sabah saatlerinde şehir merkezindeki parka götürüp, bıraktı. Yurt yöneticilerinin kayıp başvurusu üzerine polis tarafından aranan küçük kız, parkta bankın üzerinde uyurken bulundu. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen D.K. ifadesinde, geceyi evinde geçirdiği dolmuş şoförünün kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini iddia etti. Bunun üzerine, dolmuş sürücüsü Mehmet D., yakalanıp tutuklandı.

Hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanık, yargılandığı Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamayı kabul etmedi.

Sanık D., savunmasında "Son durağa geldiğimizde nerede ineceğini sorduğumda gülerek 'Seninle eğleneceğiz, genç değil misin?' dedi. Evime götürdüm. İkimiz de soyunduk. Tam sevişeceğimiz esnada yurttan kaçtığını söyleyince, ilişkiye girmeden hemen giyindik. Sonra parka götürüp bıraktım. Yurttan kaçtığını duyunca çok korktum" dedi.

Psikolog nezaretinde ifade veren D.K. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek "Yavuzlar Mahallesi'ne nasıl gidebileceğimi sorduğumda bana 'Bu saatte araba olmaz. Seni bize götüreyim' dedi. Eve gitmeden beni parkta indirdi. Eşini akrabasına götüreceğini söyledi. Sonra da tekrar gelip beni aldı. Evde benimle ilişkiye girdi. Sonra da 'Seni bir arkadaşıma bırakacağım' diyerek Taşköprü civarına bıraktı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, küçük kızın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek, suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin olup olmadığı, bu durumun hekim olmayanlarca anlaşılıp anlaşılmayacağı, ifadelerine itibar edilip edilmeyeceği, olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda rapor aldırılmasına karar verdi. Sanık Mehmet D. ise üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.



MKA(OA/AAA)