Lise öğrencisi 14 yaşındaki Ö.C.'ye kentte çok sayıda kişinin 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla geçen mayıs ayında başlatılan operasyonda, aralarında Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olan E.T. ve N.Ş.'nin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Savcı sorgunun ardından 1 kişiyi serbest bırakırken, 17 kişiyi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk etti. Şüphelilerden 3'ünü tutuklayan mahkeme 14 kişiyi serbest bıraktı.

Soruşturmada Ö.C. ve diğer şüphelilerin ifadeleri üzerine ikinci dalga operasyon başlatıldı. Bu kez büyük bölümü lise öğrencisi 11 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 9'u tutuklandı. Daha önce cezaevine konulan 3 kişiyle birlikte 'cinsel istismar davasında tutuklu sayısı 12'ye çıktı.

POLİS MÜDÜRLERİ DAHİL 14 TUTUKLAMA DAHA

'Cinsel istismar' operasyonunun ilk dalgasında polis müdürleri N.Ş. ve E.T.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin serbest bırakılmasına savcının yaptığı itiraz dün bir üst mahkemede karara bağlandı. Mahkeme polis müdürleri N.Ş. ve E.T.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Tutuklama kararı verilenler polis tarafından aranırken, eşi adliyede hakim olan Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde şube müdürü N.Ş.'nin, pazartesi günü İpsala Gümrük Kapısı'ndan yurt dışına çıktığı ileri sürüldü. Diğer şube müdürü E.T.'nin teslim olacağı belirtildi.

VALİ BÜYÜK: YURT DIŞINA ÇIKTIĞI EMARELERİ VAR

Sakarya'da şok etkisi yaratan olayla ilgili Valisi Mustafa Büyük, gelişmelerin üzüntü verici ve vahim olduğunu söyledi. 'Cinsel istismar' olayına henüz reşit olmayan öğrencilerin de katıldığını belirten Vali Mustafa Büyük, öğrencilerin toplum değerleri ve ahlaki değerler konusunda okullarda daha titiz eğitilmesi gerektiğini söyledi. Vali Büyük, "Olayı tüm boyutlarıyla değerlendirilmeye çalışılıyor. İnşallah bu tür başka şeylerle karşılaşmayız. Çok üzücü olay" dedi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde şube müdürü N.Ş.'nin hakkında tutuklama kararı verilmeden önce yurt dışını çıktığı iddialarıyla ilgili soruyu yanıtlarken, "Tutuklama kararı bulunan müdürlerden biriyle ilgili firar bilgisi var. Ancak, araştırmalar devam ediyor. Yurt dışına çıktığına dair emareler var. Ama kesin bilgiyi bu çalışmalardan sonra göreceğiz. Emniyetimiz gereğini yapıyor" dedi.

AİLEYE PSİKOLOJİK DESTEK

Bu arada koruma altına alınan liseli 14 yaşındaki Ö.C. ve ailesine Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından psikolojik destek verilmesi için sosyal uzmanlar görevlendirildi.



ZT(MB/ESM)