Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, coşkuyla gerçekleştirecekleri Sarımsak Festivali'ne tüm hemşehrilerini davet etti. 30 Ağustos'ta tarihi köprü başından saat 15.00'te açılışı yapılacak festival, daha sonra standların gezilmesi kortej yürüyüşünün ardından Pompeiopolis 2012 Tarım, Orman, Hayvancılık Tarımsal Gıda Fuarı'nın açılışı ile devam edecek. Festivalin ikinci günü yerli ve yabancı halk dansları topluluğunun gösterileri, çiftçiler arasında en iyi sarımsak üreticisi ve en iyi buzağı yetiştiricisini seçme yarışmaları yapılacak. Aynı günün akşamı Almanya, Slovakya, Arnavutluk, Venezuela, KKTC, Ürdün ile Taşköprü Halk Eğitim merkezleri ve TRT Gençlik Halk Oyunları Toplulukları gösteri yapacak.

Festivalin üçüncü gününde bisikletle şehir turu, halk oyunları gösterileri, festival güzellik yarışması, Pazar günü ise Ağcıkişi Mahallesi kaba Yazı Mevkii'nde Geleneksel rahvan at yarışları, yerli ve yabancı halk oyunları gruplarının gösterileri, defileler yapılacak.

Festival boyunca Murat Boz, Funda Arar, Orhan Hakalmaz, Arzu Akça, Ilgaz ve Mustafa Cihat gibi ünlü isimler konser verecek. Festival, havai fişek gösterileri ile sona erecek.



HD(AY/SS)