Eskiömerli Mahallesi'nde oturan 4 çocuk babası Aydın Öztürk ile Fatih Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası Nedim Balkış, balık tutmak için 30 Ocak 2010'da tekneyle denize açıldı. Denizin dalgalı olmasına aldırmayan iki arkadaş, balık ağını denize atarak beklemeye başladı. Denize açıldıktan bir gün sonra ise dalgaların yükselmesi sonucu sert darbelere uğrayan tekne alabora olma tehlikesi geçirdi. Tekneyle sahile yanaşan balıkçılardan Aydın Öztürk, Tarsus'ta bulunan kardeşi 30 yaşındaki Ali Öztürk'ü arayarak, gündüz geçirdikleri kazayı anlattı. Öztürk, Ali Öztürk'e "Ben seni yeniden ararım" diyerek telefonu kapattı. Sabah ağabeyi ve yanındaki arkadaşına ulaşamayan Öztürk, durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgede arama çalışmaları başlattı. 2 balıkçının kullandığı tekne ile arkadaşa ait battaniye ile el feneri bulundu ancak kendilerine bugüne kadar ulaşılamadı.

Aydın Öztürk'ün 20 yıllık eşi Semra Öztürk, kaybolanların esrarengiz bir cinayete kurban gittiğine inandığını söyledi. Semra Öztürk, "Eşim kardeşini aramış, 'Deniz dalgalı, çok balık tuttuk, sakinleşirse, fileleri toplayıp, döneceğiz' demiş. Dönmeyince ve telefonu cevap vermeyince sahile gittik. Tekneleri sahilde dalgalardan parçalanmış halde bulundu. Teknede kurşun delikleri vardı. Ya dirisi ya da ölüsü bulunsun. Hiç olmazsa yanında dua edeceğimiz bir mezarı olsun. Suçlular da cezasını bulsun" dedi.

TEKNEDE SAÇMA DELİĞİ BULUNDU

Tarsus Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması kapsamında alabora olan balıkçı teknesindeki delik ile ilgili inceleme başlatıldı. Balıkçı teknesinden alınan fiberglas parçasının gönderildiği Adana'da Kriminal Polis Laboratuarı'ndan 22.2.2010 tarihinde savcılığa gönderilen raporda, "İnceleme konusu tekneye ait 1 sıra numaralı fiberglas parçası üzerinde etrafında atış artıklarından antimon bulunan, 1.5 santimetre çapında bir adet saçma tanesi girişi mevcut olduğu görülmüştür. Söz konusu saçma tanesi giriş deliğinin, dış taraftan ateşli bir silah ile yapılan 'uzak atış' sonucu meydana geldiği sonuç ve kanaatine varılmıştır."