İftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Oda başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. İftarın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi bir konuşma yaptı.

Hakkari'deki saldırının yürekleri dağlayan bir saldırı olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, şehitlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ramazan ayında böylesi bir saldırının yapılması terör örgütü PKK'nın insanlık düşmanı olmasının yanında, aynı zamanda İslam düşmanı olduğunu, Müslüman düşmanı olduğunu görmüş olduk. Zerdüşt dinine mensup olduklarını söylediklerinde alınganlık gösteriyorlardı, doğrusu zerdüştlük dininde bile böylesi mukaddes bir ayda saldırının yapılmasına cevaz verecek bir anlayışın olduğunu düşünmüyorum. Ama Müslüman olmadıklarını İslam düşmanı olduklarını bu hareketleri ile ortaya koymuş oldular."

Ramazan ayında böylesi hain böylesi kalleş bir saldırının tüm Müslümanları incittiğini dile getiren Tanrıverdi, "Bu saldırı, tüm Müslümanlara yapılan bir saldırı olarak değerlendirilmektedir. Tekrar altını çizmek gerekirse bu saldırı PKK'nın boyunu aşan bir saldırıdır" dedi. Yaser Arafat'ı, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak ziyaret ettiğinde, Arafat'tan duyduğu bir sözü asla unutmadığını anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi:

"Yaser Arafat'ın şu sözünü asla unutmadım. 'Hüseyin Bey, Kuzey Irak'ta bin 300 İsrail askerinin, PKK'lıları eğittiğini biliyor musunuz? Doğrusu bu sözün ne anlama geldiğini ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Rahmetli Yaser Arafat'ın bu sözü, her terör olayında kulağımda çınlamaktadır. Terörün bir an önce sonlanması tüm vatandaşlarımızın beklentisi, insanlığın beklentisidir. Terörün rengi çeşidi kesinlikle birbirinden farksızdır. Kimden nereden ne zaman terör gelirse, biz terörün her çeşidine rengine lanet okuyoruz. İnsanlık düşmanıdır, dolayısı ile insanlık dışı her eylemi, her hareketi elbette sadece kınamakla yetinmiyor lanetliyor, tüm insanlığın terörün sonlanması için el birliği yapmasını istiyoruz"

HS(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)