İzmir'de Bayraklı Belediyesi tarafından Arena'da düzenlenen 'kadın' konulu panele CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Gazeteci-Yazar Zeynep Oral ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ katıldı. Tamaylıgil, Türkiye'de yazarların ve onların yazdığı kitapların suç görüldüğünü öne sürerek, "Bu aydın düşünceler, kalemler hiçbir zaman hiçbir şekilde geçici özel yetkilerle engellenmeye çalışılsa da biz CHP'liler oldukça o kalemler hiçbir zaman keleplenmeyecek. Onlar bizim ışığımız olmaya devam edecek" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bir kutlama değil anma günü olduğunu vurgulayan Tamaylıgil, "Yüreğimiz buruk. Bu yıl 8 Mart ucube bir eğitim yasasının gelmesiyle kutlanıyor. Bu yasa kimseye sorulmadan, Milli Eğitim Bakanı'na rağmen meclise geliyor. Toplum bu yasadan haberdar değil. Böyle bir değişimin yapılmasına taraftar da değil. AKP iktidarının kadına bakış açısı belli. Kadının birey olarak kendi haklarını dile getirmesinden bile rahatsız oldular. Kadının adını bakanlıktan sildiler. Bu ülkeyi yöneten Başbakan her geçen gün bir takım inciler söylemeye devam ediyor. `CHP'ye doku değişimi lazım yüz nakli olmaz' gibilerinden sözler söylüyor. Aslını inkar ederek, `gömlek değiştirdim' diyerek oy avcılığı yapanlar bugün yeni mağduriyet adı altında CHP'ye saldıramazlar. Yüz nakli olanların acziyetleri içinde bizim yüzümüz açık, bizim yüzümüz Mustafa Kemal'in baktığı yüzdür. Bizim ruhumuzda bağımsızlık, özgürlük, egemenlik, eşitlik vardır. Bunların hiçbirini değiştirmeye kimsenin haddi değil. CHP var oldukça, aydınlıklar aydınlatmaya devam edecek ve bunları değiştirmeye kimsenin gücü yetemeyecek" dedi.

CHP'DE SİYASETE DAVET ETTİ

CHP'nin yeni hazırlanan tüzüğünü katılımcılara gösteren Genel Sekreter Tamaylıgil, "Türkiye'de kadının konumu, ekonomik olarak yaşadığı sorunlar ortada. CHP bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce CHP'nin yönetim kademelerinde yüzde 25 kadın kotası vardı. Bu tüzük alanı genişletiyor ve yüzde 33'e çıkartıyor. İzmir'in yüzde 50'den fazla kadın üyesi olan ilçeler var. İzmir aydınlığını, çağdaşlığını parti yönetimlerinde daha fazla gösterecektir. Önümüzde yerel seçimler var. Başarıda kadınların payı da olacak. Tüm kız kardeşlerimizi CHP'de siyaset yapmaya davet ediyorum. AK Parti iktidarından ülkeyi kurtarmak için ele ele verelim" dedi.

BELEDİYEDE KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA İYİ ÇALIŞIYOR

Gazeteci Oral ise, "Eğer yan dairede oturan insan acı çekiyorsa, şiddet görüyorsa, komşu olarak siz de güvende olamazsanız. İlk yapılacak işlerden bir tanesi ne olup bittiğini anlamak ve tepkimizi ortaya koymak" dedi. Başkan Karabağ ise, "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki belediyede kadınlar erkeklerden daha iyi çalışıyor. Belediyenin kritik noktalarına kadınları emanet etmeye devam edeceğim" diye konuştu.

ED(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)