Merkez Seyhan İlçesi, Reşatbey Mahallesi, Adalet Caddesi'nde 24 Haziran 2010'da meydana gelen olayda, iddiaya göre Fırat Mutlu ve Derviş Karayiğit, 01 T 0302 plakalı taksiye binmek istedi. Sürücü Mehmet Çınar, sıranın kendisinde olmadığını söylemesi üzerine çıkan tartışmada iki genç tarafından göğsünden bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan taksici Çınar, bir hafta sonra öldü.

KASTEN ÖLDÜRMEDEN DAVA AÇILDI

Olayın ardından yakalanıp, tutuklanan Fırat Mutlu ile Derviş Karayiğit hakkında 'bıçakla kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tutuklu sanıkların yargılaması Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ederken, sanıklarla olay öncesi ve cinayet günü telefonla görüştüğü tespit edilen 36 yaşındaki Mahfuz Karakaya da 'cinayete azmettirmek' suçlamasıyla tutuklandı.

SUÇU FIRAT MUTLU ÜSTLENDİ

Sanıklardan Fırat Mutlu, olaydan önce arkadaşı Derviş Karayiğit ile bira içtiklerini, ardından evlerine taksiyle gitmeye karar verdiklerini söyledi. Fırat Mutlu, mahkemedeki ifadesinde "Binmek istediğimiz taksici sıranın kendisinde olmadığını söyledi. Oradan ayrıldıktan sonra Tolga isimli arkadaşla karşılaştık ve tekrar bira içmeye gittik. Bir süre sonra yine aynı durağa geldik ve aynı taksiye binmek istedik. Bu sırada olayda ölen kişi bize küfür etti ve silaha benzer bir cisim çekti. Korktum ve bunun üzerine manavda çalıştığım için yanımda taşıdığım bıçağı çıkardım. Böyle olmasını istemezdim, pişmanım" dedi.

"BURNUMDAN YARALANDIM"

Sanıklardan Derviş Karayiğit de savunmasında "Ölen taksici bizi götürmeyeceğini söyleyip küfür etti. Bu sırada taksici aracın kapısını açınca burnumdan yaralandım. Sanık Fırat da bunun üzerine bıçakla saldırdı" diye konuştu.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Geçen duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Mahfuz Karakaya ise suçlamayı kabul etmedi. Mahfuz Karakaya, "Birahane işletiyordum. İşyerime gelen müşteriler de zaman zaman telefonumu kullanıyordu. Onlardan biri görüşme yapmış olabilir" diye kendini savundu.

"BİRİLERİ AZMETTİRDİ"

Öldürülen taksicinin kardeşi Murat Çınar ise sanıkları tanımadıklarını ve aralarında önceden husumet bulunmadığını belirterek, "Birileri tarafından azmettirildiklerine inanıyoruz. Tasarlanarak yapıldığına inanıyoruz. Sanık Mahfuz'un işyerindeki telefondan 7 kez diğer sanıklarla görüşme yapılmış. Ayrıca sanıklardan birinin avukatıyla da görüşme yapılmış" dedi.

Karar duruşmasına çıkan tutuklu sanıklardan Derviş Karayiğit son savunmasında, "Bu olayla benim ilgim yok" diyerek diğer tutuklu sanığı suçladı. Sanık Fırat Mutlu da son savunmasında "Arkadaşımın bu olayla bir ilgisi yok" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların 'iştirak halinde cinayeti işlediklerine' kanaat getirerek oy birliğiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanık Mahfuz Karakaya'nın ise beraatine karar verildi.