Konyaaltı'ndaki evinde oturan 64 yaşındaki Fatma Şık, DHA muhabirinin sorusu üzerine, bugün saat 17.00 sıralarında, savcının oğlu Ahmet Şık'ın tutukluluk halinin devamını talep ettiğini öğrendiğini belirterek, "Bu haber üzerine elim kolum bağlı kaldı. Hiç ümidim yoktu. Saat 18.15 sıralarında büyük oğlum (Bülent Şık) aradı, Ahmet'in tahliye edildiğini söyledi. Sevinçten uçuyorum, konuşamıyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi.

Ahmet'in tahliye edilmesi halinde kurban keseceğine ilişkin adakta bulunduğunu belirten Fatma Şık, "Yarın kurban keseceğim. Ahmet kurban kesmemi istemiyor. 'Ben görmeyeyim' diyor. O gelmeden kurbanımı keseceğim, hazırlayacağım" diye konuştu.

Duruşmayı izlemek üzere İstanbul'a giden Ahmet Şık'ın Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan ağabeyi Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık da DHA muhabirine telefonda, bugün avukat Fikret İlkiz'in tüm sanıklar adına çok iyi bir savunma yaptığını, basın özgürlüğü konusunda çok iyi hazırlanmış bir konuşma yaptığını belirterek, "Bu savunma üzerine tahliyeyi beklemeye başladım. Dava bitmiş değil ama bu önemli bir adımdır. Bunca zamandır, yazılan çizilenlerden, iddianamede yer alanların dışında hiç bir somut delil sunulamadı. Somut delil bulunamamasının da tahliyelerde etkili olduğunu düşünüyorum" dedi.