Kocasinan İlçesi Oymaağaç Köyü'nde bu sabah meydana gelen olayda Mehmet Deniz, oğlu Bekir Deniz, torunları Samet ve Mert Deniz ile birlikte tarlaya gitti. Tarlada ailesi çalıştığı sırada Mehmet Deniz, yaşının ilerlemesinden dolayı oğlu Bekir Deniz’e devrettiği bulundurma ruhsatlı tabancayla bilinmeyen bir nedenle çevreye ateş açtı.

Silah sesini duyan Mehmet Deniz ve komşuları, Samet ve Mert’in bir anda yere düştüğünü gördü. Bekir Deniz, kurşunlardan birinin çocuklarından Samet’in başına, diğerinin ise Mert’in boynuna isabet ettiğini farketti. Yaralı çocuk olay yerinden otomobille Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olaydan sonra iddiaya göre tabanca, komşuları tarafından Mehmet Deniz’in elinden alınarak saklandı. Ancak, torunlarını yaraladığı gören Mehmet Deniz, aynı silahı saklandığı yerden alarak başına ateş etti. Çağrılan ambulansla torunlarının kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan dede Mehmet Deniz, doktorların çabalarına rağmen öldü.

Başından ağır yaralanan torunlardan Samet Deniz ameliyata alınırken, Mert Deniz'in ise boynunda sıyrık olduğu öğrenildi. Olayda kullanılan tabancaya polis el koyarken, soruşturma başlatıldı.



MÖ(OE/AAA)