Yapılan bir ihbarı değerlendiren Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 10 aylık bir takibin sonunda, H.Ç.'nin (38) liderliğini yaptığı suç örgütününün yurda kaçak akaryakıt getirip sattığını belirledi.

3 ayrı akaryakıt istasyonuna yapılan baskında, yer altında bulunan tanklarda toplam 71 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Operasyon kapsamında kaçak mazot aktarımında kullanılan 4 tanker ile çok sayıda fatura ve belgelere el konuldu. Yapılan incelemede, kaçak akaryakıtların elektirikli vana sistemiyle satıldığı, istenildiğinde orijinal tanklardan, istenildiğinde ise kaçak tanklardan satış yapıldığı tesbit edildi.

Operasyon kapsamında çete lideri olmakla suçlanan H.Ç.'nin de aralarında bulunduğu toplam 24 kişi gözaltına alındı. Bunların 18'i Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, Adliye'ye sevk edilen şüphelilerden H.Ö. ve H.M.A. (39) tutuklandı. 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık, 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı.