Kent merkezinde Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi'nin karşısında yapılacak Tarım İl Müdürlüğü hizmet binası ve 10 adet lojman inşaatının üst bölümünden geçen yolda meydana gelen çökme nedeniyle Cizre Caddesi trafiğe kapatıldı. Kapatılan yol nedeniyle vatandaşlar ve araç sürücüleri zorluk çekerken, alternatif yol arayan sürücüler, Yeni Mahalle'den geçen keskin virajlı yolu kullanmaya başladı.

15 GÜNDÜR YOL KAPALI

Yolun yaklaşık 15 gündür kapalı olmasına rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığı öne süren çocuklar, mahallelerinden geçen araçların herhangi bir kazaya yol açmamaları için kartonlara 'geç' ve 'dur' yazarak, sürücülerin kontrollü ve güvenli geçmesini sağlıyorlar.

Çocuklardan 14 yaşındaki Mehmet Ütsek, "Sıkıntılı gördüğümüz bu keskin virajda araçların kontrollü geçmelerine yardım ediyoruz" dedi. Harun Gülenç adlı çocuk ise hazırladıkları levhaları kullanarak, araçların kaza yapmasını önlediklerini söyledi. Mahalle esnafı da yaz mevsimi nedeniyle yolun çok tozlandığını, belediyenin yolu sürekli olarak sulamasını istedi.