Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı İlçeleri ile Kilis'ten Türkiye'ye giriş yapan Suriyeliler, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ndeki kurulan çadırkent ile 10 bin kişilik yeni çadırkent kurulacak olan Kahramanmaraş'a gönderildi. Gece boyunca minibüslerle kente gelen bin 472 Suriyeli, kent merkezi ile Türkoğlu ve Göksun İlçesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'na (YİBO) yerleştirildi. Yatılı okulların pansiyonlarına getirilen Suriyelilerin, yatak, battaniye ve yiyecek gibi tüm ihtiyaçları karşılandı. İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri Suriyelileri sağlık kontrolünden geçirirken, Emniyet Müdürlüğü ekipleri de kayıtlarını yaptı. Müftülük görevlileri ise Suriyelilerin kaldığı yatılı okullarda tercüman olarak görev yapmaya başladı.

Öncelikle kent merkez ile Türkoğlu ve Göksun'daki toplam 14 yatılı okulun pansiyonlarında kalacak olan Suriyelilerin önümüzdeki günlerde kent merkezindeki Karacasu bölgesi ile Türkoğlu ilçesinde oluşturulacak çadır kentlere gönderileceği bildirildi.

10 BİN KİŞİLİK ÇADIR KENT İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınacak Suriyeliler için Kahramanmaraş'a 10 bin kişilik çadırkent kurulması için çalışmalara başlandığını söyledi. Çadır kentin merkeze bağlı Karacasu Mahallesi'ndeki Mobilyacılar Sitesi'ne ait arsa üzerine kurulacağını anlatan Vali Kocatepe, altyapı çalışmalarına başlandığını belirterek, "Kahramanmaraş'taki 10 bin kişilik çadırkent, 25 Ağustos'a kadar hazır olacak. Bu gece Kahramanmaraş'a ilk grup Suriyeli geldi. Bunlar, Türkoğlu ve Göksun ilçeleri ile il merkezindeki okulların pansiyon bölümlerine yerleştirildi" dedi.

KİLİS'TE OKULLARA GÖNDERİLDİ

Kilis'in Öncüpınar Gümrük Sahası'ndaki 12 bin kişilik konteyner kentin kapasitesinin dolması üzerine sınırdan geçerek sığınma talebinde bulunan Suriyeliler de kent merkezindeki yatılı okulların pansiyonlarına yerleştirilmeye başlandı.

SUBAYLAR APAYDIN'A GİTTİ

Halep'te devam eden kanlı çatışmadan kaçarak gece Reyhanlı'dan Türkiye'ye sığınan 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 1 teğmen, 1 üsteğmen ve 2 astsubay ile ailelerinden oluşan toplam 51 kişi ise Apaydın çadırkentine gönderildi.



RÇ-LY-MNŞ(OA/AAA)(FOTOĞRAF)