Savaş uçakları tarafından 3 gündür bombalanan Resulayn'da öğle saatlerinde çatışmalar yeniden şiddetlendi. Resulayn'da başlayan çatışmalar sırasında ateşlenen silahların sesi Türkiye tarafında tedirginliğe yol açtı. Yoğun silah ve zaman zaman duyulan patlama seslerinin ardından güvenlik görevlileri sınır hattında bulunan vatandaşları zırhlı araçlardan yapılan anonslar ile bölgeden uzaklaştırdı. Bu sırada muhaliflerin sınır hattında kazılan mevzilerde siperde bekleyen Türk askerlerinin 20 metre ilerisinde Suriyeli muhaliflerin silahlarıyla dolaştıkları ve zaman zaman ateş ettikleri görüldü.

Öte yandan çatışmalarda yaralandığı öğrenilen 1 Suriyeli ise sınırdan geçirildikten sonra askeri araç ile tedavi için Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

ESAD'A BAĞLI ASKERLER RESULAYN'A YAKLAŞIYOR İDDİASI

Öte yandan Suriyeli bazı kaynaklar çatışmaların sürdüğü ve günlerdir bombalanan Resulayn'a, ordu birliklerinin kara harekatı düzenleyeceğini ileri sürdü. Suriye ordusuna ait birliklerin dün gece Resulayn'a hareket ettikleri ve ilçeye 17 kilometre uzaklıkta tahrip edilen bir köprüden geçmekte zorlandığını ileri süren kaynaklar, birliklerin gün içerisinde ulaşacağı Resulayn'a çatışmaların daha da şiddetli hale geleceğini ifade etti.



(HK/AAA)