Geçen perşembe günü başlayan şiddetli çatışmaların ardından önemli ölçüde muhaliflerin kontrolüne geçen Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Suriye'nin Resulayn ilçesi dün olduğu gibi bugün de Suriye savaş uçaklarının bombardımanına hedef oldu. Dün 3 kez bombalanan Resulayn ilçesi, bugün saat 09.50'de Suriye savaş uçakları tarafından yeniden vuruldu.

TÜRKİYE SINIRINA 1 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Aniden Resulayn semalarında beliren Suriye ordusuna ait jet, Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıktaki Resulayn ilçesine peş peşe 3 bomba bıraktı. Büyük gürültüyle patlayan ve Ceylanpınar'da büyük korkuya yol açan bombaların düştüğü yerleşim birimlerinden dumanlar yükseldi. Yükselen dumanların ardından sınırın iki tarafı olan Resulayn ve Ceylanpınar'da kargaşa yaşandı.

SURİYELİLER KAÇMAYA DEVAM EDİYOR

Dün başlayan bombalama sonrası ikinci bir hava saldırısı korkusuyla Türkiye sınır hattında bulunan demiryoluna yakın bölgeye sığınan çok sayıda Suriyeli, savaş uçaklarının bombardımanının ardından telleri aşarak Ceylanpınar'a geldi. Yanlarında çocukları ve az sayıdaki eşya ile Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, askerler tarafından çadır kentlere yönlendirildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Dün başlayan ve bu sabah devam eden hava saldırısı sonrası Türkiye sınırındaki güvenlik önlemleri de artırıldı. Dünden itibaren Resulayn sınırında daha önce kazılan mevzilere yenileri eklendi.

Askerler sınır hattı boyunca 20 metre aralıklarla kazılan mevzilerde silahları ile nöbet tutarken, birkaç yüz metre aralıklarla kazılan mevzilere ise üzerlerinde uçaksavar bulunan zırhlı araçlar yerleştirildi.

SINIRDAKİ VATANDAŞLAR UZAKLAŞTIRILIYOR

Yaşanan hareketlilik sonrası güvenlik güçleri, sınır hattındaki gelişmeleri izleyen meraklı vatandaşları bölgeden uzaklaştırıyor. Zırhlı araçlar ile sürekli olarak vatandaşları sınır hattından uzaklaşmaları konusunda anonslarla uyarıldı. Polis bölgeden uzaklaşmayan vatandaşların zor kullanarak dağıtacağını belirtti.

YARALILAR GELDİ

Savaş uçaklarının bombaladığı Resulayn'da, patlama sonrası yaralananlar da yakınları tarafından sınırı geçirilerek Ceylanpınar'a getirildi. Yaralıların tedavisine Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde başlandı.

Öte yandan yetkililer belediye hoparlörleri ve zırhlı polis araçları ile ilçe halkını zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve sınır hattından uzak durmaları yönünde uyarı anonsları yapıyor.



(HK/AAA)