Suriye Müslüman Kardeşler teşkilatının düzenlediği 'Müslüman Kardeşler: Devam Eden Yürüyüş' başlıklı konferans İstanbul'da başladı.


"İÇİNDE HALKIN OLMADIĞI HİÇBİR PLANI KABUL ETMİYORUZ"


Konferansa Suriye Müslüman Kardeşler lideri Riyad Şakfa, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdülbasid Seyda, Suriye'nin Der'a şehrindeki Ömer Camii'nin İmamı Ahmet Es-Seyasine, Müslüman Kardeşler Şûra Meclisi Başkan Vekili Hasan Hattab, Müslüman Kardeşler Yönetim Kurulu Üyesi Hitam Sufi ve Suriyeli aktivist Muhammed Hasnavi ile Suriye'den siyasetçiler katıldı. Konferasın açılışında bir konuşma yapan Suriye Müslüman Kardeşler lideri Riyad Şakfa, Suriye halkının başarıya ulaşması için cemaat olarak üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarını söyledi. Dünyanın Suriye halkını yalnız bıraktığını söyleyen Şakfa, "Buna rağmen mücadelemiz devam edecek. Müslüman Kardeşler olarak, Esed rejiminin baskısına ve takibine rağmen uzun yıllar Suriye'de siyasi, tarihi, sosyal ve kültürel alanlarda varlığımızı sürdürdük. Bütün muhalif tarafları destekliyoruz. Suriye'de, içinde halkın olmadığı hiçbir planı kabul etmiyoruz. Dünya kamuoyu, Suriye'de rejime karşı direnen halkı görmezden gelmeye devam ediyor" dedi.


"ÖZGÜR SURİYE ORDUSU'NU DESTEKLİYORUZ "


Konferansta Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdülbasid Seyda da bir konuşma yaptı. Seyda, Suriye'de yaşanan olaylara değinerek halkın buna direndiğini kaydetti. Seyda, muhalif gruplara Esad yönetimine karşı birlik olma çağrısı yapan Seyda, "Özgür Suriye Ordusu'nu destekliyoruz. Suriye sokaklarında tarih yeniden yazılıyor. Şam'daki gelişmeler Suriye devriminde zaferin yakın olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

İki gün sürecek konferansta Suriye'deki son gelişmeler değerlendirilecek ve Suriye'de devrim, Suriye'de geleceğin inşaası ile gençler ve kadınlar konuları ele alınacak.