Halep'in Azez İlçesi'nde, Beşşar Esad'a bağlı Suriye ordu birlikleri havadan helikopterler, karadan ise tankçı birliklerinin desteği ile muhaliflere karşı başlattığı operasyonlar bu gün de sürdü. Çatışmalarda yaralanan 12 kişi mayınlı alandan geçirilerek Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Muhammet Ali Bekir, akşam saatlerine kadar 12 yaralının Suriye'den hastaneye tedavi için geldiğini belirterek, "Gelen yaralıların 2 tanesi Gaziantep'e sevk oldu. Biri ameliyatta, diğer hastalar müşaade altına alınarak, gerekli tetkik ve tedavilerinin yapılmasına başlandı. Bir çocuğun beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi ile görüşerek, gerekeni yapacağız" dedi.

Yoğun yaralı sevkiyarı nedeniyle hastanede personel açığı bulunduğunu belirten Başhekim Mehmet Ali Bekir, "Doktor açığımız var. Çünkü Suriye'de çatışmalar halen devam etmekte yaralılar hastanemize gelmektedir. Kilis Devlet Hastanesi olarak yeteri kadar tedavi sağlamaya çalışıyoruz ama bazı noktalarda eksik kalıyoruz. Elimizden gelen bütün tetik ve tedavileri yapmaya çalışıyoruz. Gelen yaralıların tedavi konusunda Sağlık Bakanlığı ile Valiliğimiz bize yardımlarda bulunuyor. Bazı konularda yetersiz kaldığımız da aşikardır" diye konuştu.

RÇ (FK/SSA) (FOTOĞRAF)