İdlip kentine bağlı Harabjoz Köyü ormanlık alanında dün öğle saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Suriye'nin müdahale etmediği yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü ve Yayladağı İlçesi'ne bağlı Güveççi Köyü sınırlarına ulaştı. Bunun üzerine bölgeye gelen Yayladağı Orman İşletme şefliği ekipleri, yangına müdahale etti. 28 arazöz, 2 yangın söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı, 6 su tankı, 2 iş makinesi ve 150 kişilik ekiple müdahale edilen yangın gece Yayladağı 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Çalıboğazı Karakolu'nu tehdit etti. Karakoldaki malzemeler de askeri araçlarla güvenli bölgelere taşındı. Gece boyunca alınan önlemle bu noktadaki yangın kontrol altına alındı. Karakoldaki yaşam ise sabah saatlerinde normale döndü.

Yaklaşık 200 hektarlık ormanlık alanda etkili olan alevleri bugün sabah saatlerinde ise ilçeye bağlı Çalpala Köyü'ne sınırlarına dayandı. Köy boşaltılırken köylüler de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yetkililer, yangının etkili rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamadığını, 4 ayrı noktada devam eden yangının yaklaşık 200 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.